Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ», ΚΑΙ ΤΟ «ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ» ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΣΙΠΡΑ


Η κομμουνιστική κυβέρνηση Συριζα ήδη έχει αρχίσει να γράφει «ιστορία», να διδάσκει πως στήνονται τα σύγχρονα καθεστώτα, πως ο ολοκληρωτισμός, η προπαγάνδα, η διαχείριση της εξουσίας και ο κοινωνικός έλεγχος ασκούνται «εδώ και τώρα» την περίοδο της πιο σκληρής «κρίσης», με μια αριστερή «φρεσκάδα» όλο ιδέες και καινοτομίες…

 
Για όλα αυτά μας δίνει μια «ιδέα» η συνέντευξη του Νίκου Μουζέλη, στην Αγγελική Λάζου για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ας απολαύσουμε ορισμένα ενδιαφέρονται σημεία της συνέντευξης:

«Κύριε Μουζέλη, πώς αποφασίσατε να συμμετάσχετε στην Επιτροπή διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, όταν είχε σηκώσει πολύ «σκόνη», πριν καν ανακοινωθούν τα μέλη της;»
«Κοιτάξτε, εδώ και 20 χρόνια ασχολούμαι με θέματα που σχετίζονται με την ελληνική κομματικοκρατία, ως πρόεδρος της ΜΚO Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση. Παράλληλα ασχολούμαι θεωρητικά και στην πράξη με θέματα της ελληνικής κομματικοκρατίας που οδήγησε σε μια τεράστια ανισορροπία μεταξύ κράτους και κοινωνίας. Όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού το θεώρησα καθήκον μου να αποδεχτώ».
Ένα πουλάκι κάθισε στου Κίτσου το κεφάλι…
Δηλαδή η ελληνική αριστερά και βέβαια το μεγάλη ηγέτη Τσίπρας ήταν και παραμένουν οι μόνοι «ισορροπημένοι» μέσα στον τραγέλαφο της «τεράστιας ανισορροπίας κράτους και κοινωνίας» που οφείλεται στην ελληνική κομματικοκρατίας. Μεγάλε Μουζέλη, κεντάς, μολόγα και προχώρα το…

«Χαρακτηρίζετε την Επιτροπή κίνηση εκδημοκρατισμού του πολιτεύματός, την ίδια ώρα ωστόσο ακούγονται δηλώσεις, όπως ότι ο Αλέξης Τσίπρας φτιάχνει αυταρχικό καθεστώς. Πού βρίσκεται η αλήθεια;»
«Θα χαρακτήριζα αυτές τις δηλώσεις Κασσανδρική φαντασίωση. Ακούμε ότι ο Τσίπρας στοχεύει σε είδος διακυβέρνησης τύπου Πούτιν, Ερντογάν ή Τσάβες. Κατά τη γνώμη μου ο Τσίπρας επιθυμεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που επέλεξε να παραμείνει στην ευρωζώνη.»
Ω, πα και εδώ είμαστε. Δηλαδή ο Τσίπρας επέλεξε να παραμείνει στην Ευρωζώνη για να γίνει Τσάβες, Πούτιν, Ερντογάν ή όλα μαζί (γιατί όχι όλα τα μπορεί…); Δηλαδή ο Τσίπρας θέλει πράγματι να γίνει παγκόσμιο Ηγέτη, σουλτάνος των λαών και των σοβιέτ, σύμβολο της λατινοαμερικάνικης επανάστασης και βάλε; Δηλαδή δεν είναι ένα φτωχό αστείο για να περνούν οι δύσκολες ώρες; Βάι, βάι, βάι και πάλι βάι, βάι, βάι…

«Ωστόσο μπορείτε να αποκλείσετε την πολιτική του επικυριαρχία στο εσωτερικό της χώρας;
Όχι δεν μπορώ να το αποκλείσω, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει με δημοκρατικό τρόπο, όπως συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ.

Συμπεραίνω από την απάντηση σας ότι δεν βλέπετε συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ ή διάλυση του;
Όχι δεν βλέπω συρρίκνωση, αντιθέτως βλέπω να δημιουργείται ένα νέο δίπολο με κυρίαρχες δυνάμεις τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι φαντάζουν πολύ αδύνατες δυνάμεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, παρότι θα ήταν πολύ χρήσιμο, και για μένα προσωπικά επιθυμητό, αυτός ο χώρος να εξελιχθεί ως ένας τρίτος πόλος του κομματικού μας συστήματος. Παρ’ όλα αυτά δεν το βλέπω για τη στιγμή.

Ποια πολιτική δύναμη βλέπετε ικανή να υλοποιήσει το Μνημόνιο και να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα;
Δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη να υλοποιήσει το Μνημόνιο και να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην επόμενη μέρα, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, οποιοσδήποτε άλλος θα είχε πολύ μεγαλύτερα εμπόδια.»
Εδώ τα σχόλια περιττεύουν. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Μουζέλη και όλοι οφείλουν να το χωνέψουν. «Δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη να υλοποιήσει το Μνημόνιο», αφού εκτός από μεγάλο Ηγέτη οποιοσδήποτε άλλος θα είχε μεγαλύτερα εμπόδια». Μια η επιλογή, ένας ο ηγέτης, ένα το σιδερένιο καθεστώς που θα διαχειριστεί το «πρόβλημα»…

«Πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε εκλογές και όταν ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντιδράσεις για το πρόγραμμα;
Θα έλεγα ότι είναι λάθος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά συνεχώς εκλογές, είναι λάθος και για τον ίδιο και για το κόμμα του. Δεν θα μπορέσει τόσο εύκολα να τελειώσει με το Μνημόνιο. Θα αναγκαστεί και αυτός να πάρει ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, και θα έχει μεγαλύτερη δυσκολία να τα περάσει. Όσον αφορά το εσωτερικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφές ότι υπάρχουν αντιδράσεις ειδικά από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να υιοθετήσει τις απαιτήσεις του Μνημονίου. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός διευκολύνεται με την πρακτική που υπάρχει στην Αριστερά όποιος βουλευτής διαφωνεί να παραδίδει την έδρα του. Ενώ και από την πλευρά των ΑΝΕΛ, δεν πιστεύω πως θα κινδυνέψει η κυβέρνηση, αφού δεν φαίνεται να έχουν καμία διάθεση να χάσουν την εξουσία που δεν θα είχαν φανταστεί ούτε στο όνειρό τους.»
Η κομματική πειθαρχία, το σκληρό καθεστώς που δεν δέχεται διαφοροποιήσεις και η ανισορροπία, πως το είπαμε, της ελληνικής κομματικοκρατίας…
Συσπείρωση Αναρχικών

Lemmy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.