Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η αστυνομία σας μιλάει μέσα από τα δελτία ειδήσεων (της ΕΡΤ3) (vid)


Μια πρωτοφανής στοχοποίηση για τους μετανάστες αποτελεί το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για την διακίνηση ναρκωτικών στην Ροτόντα Θεσσαλονίκης. Το πρώτο πράγμα που ακούμε είναι η εθνικότητα των διακινητών, οι οποίοι με βάση το ρεπορτάζ αλλά χωρίς την επίκληση καμίας πηγής και στατιστικών είναι "Αλβανοί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, Πακιστανοί, άνθρωποι από τη Λιβύη και το Μαρόκο"
Επίσης, η ρεπόρτερ κρίνει σκόπιμο να αναφέρει ότι «μετανάστες που μπήκαν στη χώρα μας απλά για να περάσουν σε μια άλλη ευρωπαική πρωτεύουσα ισχυρίζονται ότι η ανάγκη τους κάνει διακινητές.» αφήνοντας ουσιαστικά τον τηλεθεατή με το συμπέρασμα ότι οι μετανάστες πουλάνε την πρέζα.

Μάλιστα στο όλο πόνημα, αναφέρεται και το κλασικό επιχείρημα της ακροδεξιάς ότι «Κύκλοι της Ελληνικής αστυνομίας διστακτικά κάνουν λόγο για ένα νομικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης που τουλάχιστον στο θέμα των μεταναστών δείχνει να μη λειτουργεί. Η αστυνομία συλλαμβάνει. Η δικαιοσύνη τους αφήνει»

Έτσι όπως έλεγε και ένα παλιό; σύνθημα στους τοίχους, «η αστυνομία σας μιλάει μέσα από τα δελτία ειδήσεων» και μάλιστα χωρίς κανέναν αντίλογο. Χωρίς να αναδειχθεί ούτε μία από τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν κατατεθεί στον Δημόσιο Λόγο αλλά ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Και όλα αυτά λέγονται ενώ από πίσω παίζουν πλάνα και ο γνωστός ήχος σειρήνα από ένα βίντεο-διαφήμιση της Ελληνικής αστυνομίας αμφιβόλου αισθητικής που θυμίζει περισσότερο ταινία δράσης Σταλόνε παρά την γνωστή σε όλους μας Ελληνική Αστυνομία…

Συνοψίζοντας με κάποια ερωτήματα.Τελικά οι διακινητές είναι μόνο ξένοι; Αφού κρίθηκε σκόπιμο παραβιάζοντας την δεοντολογία να αναφερθεί η εθνικότητά τους, γιατί δεν έγινε επίκληση κάποιας πηγής;

Και δηλαδή σε όλο το κύκλωμα δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας; Διότι με βάση το υπάρχον υλικό, ο μέσος τηλεθεατής θα σχηματίσει την εντύπωση πως για όλα φταίνε οι μετανάστες. Και επίσης, πρόκειται για ένα θέμα που έχει απασχολήσει επανηλειμμένα τον Δημόσιο Λόγο, αλλά ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί δεν ακούμε κάποια άλλη προσέγγιση, εκτός από την ρατσιστική γνώμη των «κύκλων της ΕΛΑΣ».

Τέλος , Καλύτερο βιντεάκι από αυτό που οι αστυνομικοί μοιάζουν με τον Σταλόνε, δεν είχατε να παίξετε; Ας γινόταν κάποιο αίτημα στους κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού φαίνεται να υπάρχει τόσο αρμονική συνεργασία.

Το μόνο που θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την ρεπόρτερ, είναι ασφαλώς το τελευταίο ερώτημα. «Ποιοι προμηθεύουν τους διακινητές με τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών;». Ένα ερώτημα που ασφαλώς δεν δείχνει ικανή να εξετάσει αυτή η δημοσιογραφία, αλλά ούτε και αυτή η αστυνομία που βρήκε τον εχθρό της για ακόμα μια φορά στον πρόσωπο των μεταναστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.