Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Κυβερνητικές υ-ΣτΕ-ρίες..


Στην κοινή μας καθομιλουμένη εδώ και πολλές δεκαετίες χρησιμοποιούμε το ρήμα "υπερθεματίζω", με την έννοια τού: τονίζω (κάτι) ακόμη περισσότερο, υπερβάλλω τους άλλους σε θετικές ή αρνητικές κρίσεις, γενικά με την έννοια τού: "συμφωνώ και επαυξάνω". Για ό,τι αφορά οικονομικές δοσοληψίες, πλειστηριασμούς κλπ χρησιμοποιούμε το ρήμα "πλειοδοτώ".
Στα πλαίσια όμως της αλλοίωσης της γλώσσας και των εννοιών που οι δωσιλογικές-μνημονιακές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και των συνειρμών που φοβούνται πως η σωστή χρήση της γλώσσας μπορεί να φέρει,
..και κατά το πρότυπο της τρόϊκας και των τοκογλύφων που έγιναν "θεσμοί"(!),
..έτσι και οι πλειοδότες μιάς καθαρά οικονομικής δοσοληψίας και όχι πολιτικής βούλησης για νομιμότητα που αφορά τα ιδιωτικά κανάλια,
..έγιναν από πλειοδότες, "υπερθεματιστές".

"Υπερθεματιστές" από 'δώ, "υπερθεματιστές" από 'κεί, "υπερθεματιστές" πάνω, "υπερθεματιστές" κάτω, "υπερθεματιστές" @αμώ το σπίτι τους και @αμώ την προπαγάνδα τους.
Και δεν βρέθηκε ένας, ΕΝΑΣ σε τόσα κανάλια θιγόμενα ή μή, που να επισημάνει την διαφορά και να πεί: "για βαστάτε ρε παιδιά πλειοδότες είναι οι άνθρωποι, τί μας τσαμπουνάτε "υπερθεματιστές", για να ξεχάσουμε τάχα πως σας νοιάζουν μόνο τα λεφτά και πως χ@στήκατε για νομιμότητες και τέτοια; Αν σας ένοιαζε η νομιμότητα θα βρίσκατε και έναν νόμιμο-συνταγματικό τρόπο να την αποκαταστήσετε, όχι τον νόμο καραπ@@τσαριό που φτιάξατε και ψηφίσατε!"

Αλλά όχι! Μούγκα στη στρούγγα.
Για να δούμε τώρα που οι "υπερθεματιστές" που σκάσανε τα ωραία τους λεφτά και κανάλια δεν θα δούνε (αλλά ούτε και τα λεφτά τους πίσω),
..για να δούμε που θα γίνουνε αναθεματιστές, παρέα με τους άλλους αναθεματιστές-κανάλια που ήτανε για κλείσιμο,
..και που τώρα πάνω στο μένος της κυβερνητικής υστερίας θα κληθούν να πληρώσουν αυτά τα σπασμένα των "διαφυγόντων κερδών",
..όχι για τα παιδιά και τους νοσηλευτές που λέει ο πινόκιο-πρωθυπουργός, αλλά για τις τσέπες των τοκογλύφων-"εταίρων".
Για τους παιδικούς σταθμούς και τα νοσοκομεία αν νοιάζονταν και ήταν προτεραιότητά τους θα είχαν βρεί κάποια λύση και δεν θα περίμεναν μία αμφίβολη έκβαση μιάς αμφίβολης διαδικασίας, και από "μαύρα", κίτρινα, και χρήματα λαθροναρκωτικών για να τα τακτοποιήσουν.
Αλλά χ@στηκαν για τα παιδιά και τα νοσοκομεία (δεύτερο χ@σιμο σήμερα και μας έπιασε η σκ@τίλα απ' την μύτη).
Χ@στηκαν γενικά για όλους μας.

Ας τους αφήσουμε τώρα να τα βγάλουν πέρα με τους "υπερθεματιστές" και τους αναθεματιστές.
Και ας τους ρίξουμε κι εμείς,
..το πιό βαρύ μας ανάθεμα!..

Υ.Γ. Κατά κανέναν τρόπο το blog δεν χαίρεται για την προσωρινή -ας ελπίσουμε- νίκη των καναλαρχών νταβατζήδων κατά της κοινωνίας και των νόμων.
Ούτε πιστεύει πως η δικαιοσύνη με μία απόφασή της ξεπλένει τις παλιές φιλομνημονιακές αμαρτίες της.
Όμως αυτή η αλαζονεία της εξουσίας πρέπει να σταματήσει.
Αυτό το: "εγώ κυβερνώ και κάνω ό,τι γουστάρω, όπως γουστάρω" θα τελειώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Οι προδότες που κυβερνούν εδώ και έξη χρόνια έχουν σηκώσει πολύ ψηλά τον αμανέ και κάποτε πρέπει να πνιγούνε στο ίδιο τους το σάλιο.
Αυτά. Τελεία.


Ουδέν Σχόλιον
( ο Μαντατοφόρος)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.