Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Λαφαζάνης: Η πρόταση Τσίπρα για Πολύδωρα δείχνει τα αδιέξοδα της νεομνημονιακής του κυβέρνησης


Για αποπροσανατολιστική για τον λαό μάχη εξουσίας και επιχειρηματικών συμφερόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ πάνω σε ένα αναξιόπιστο μνημονιακό τηλεοπτικό τοπίο, κάνει λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δήλωσή του για την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει ο Βύρωνας Πολύδωρας πρόεδρος του ΕΣΡ.

«Η πρόταση Τσίπρα για τον Βύρωνα Πολύδωρα δείχνει τα αδιέξοδα της νεομνημονιακής του κυβέρνησης και τον αδιέξοδο, για τη χώρα και τον λαό, συνεχή δεξιό κατήφορο που ακολουθεί» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και σημειώνει πως «ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και η παλαιομνημονιακή ΝΔ, την ώρα που έχουν το ίδιο εξοντωτικό μνημονιακό πρόγραμμα, επιδίδονται μεταξύ τους σε έναν αποπροσανατολιστικό αγώνα, που όχι μόνο δεν έχει σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα αλλά και συνιστά το έδαφος για ακόμα πιο καταστροφικές επιλογές για τη χώρα».

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη «μιας βαθιάς ριζοσπαστικής αντιμνημονιακής ανατροπής και ένα νέου δημοκρατικού τηλεοπτικού τοπίου που θα διασφαλίζει πλατιά πλουραλιστική ενημέρωση, θα καλλιεργεί στην κοινωνία μας αξίες και θα δίνει τη μάχη της στήριξης του πολιτισμού και της πολιτιστικής άνθισης στη χώρα».

Είναι όλα αυτά, όπως προσθέτει, που βρίσκονται έξω από την ευτελή διαμάχη εξουσίας και συμφερόντων που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πάνω σε ένα παρακμιακό, αναξιόπιστο και καταρρέον μνημονιακό τηλεοπτικό σκηνικό, και επισημαίνει πως αυτήν την ώρα, η ΛΑΕ αγωνίζεται για μια πραγματικά δημοκρατική και κοινωνική δημόσια τηλεόραση, που δεν θα εξευτελίζεται και θα καταρρέει, όπως σήμερα, ως μνημονιακή κυβερνητικό – κομματική ντουντούκα.

«Αγωνιζόμαστε, επίσης, και ανοίγουμε το διάλογο για μια μη κρατική τηλεόραση, η οποία θα λειτουργεί με κοινωνική συμμετοχή σε θεσμοθετημένα και εγγυημένα δημοκρατικά πλαίσια και κανόνες και η οποία δεν θα είναι το λάφυρο και η λεία των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων» αναφέρει καταληκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.