Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Το κομματόσκυλο


Στη ζωή μας γενικότερα συναντάμε και γνωρίζουμε διαφόρους τύπους ανθρώπων. Ένας από αυτούς είναι και το κομματόσκυλο. Στην Ελλάδα κύριο χαρακτηριστικό αυτού του είδους θεωρούνταν το σακάκι με το πουκάμισο.
Ξεχώριζαν αμέσως, αν και προς στιγμήν τους μπέρδευες με μελλοντικούς υποψηφίους πολιτικούς ή πρώην πολιτικούς με τάση στο μέλλον να ξαναβάλουν υποψηφιότητα.

Ποτέ δεν τους μπέρδευες με τους εν ενεργεία πολιτικούς γιατί ξεχώριζαν από την γραβάτα.

Τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.

Η γραβάτα έχει εξαφανιστεί απο τις στυλιστικές επιλογές των πολιτικών -την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι- εκτός από κάποιους κολημένους παλιούς πασόκους, στο ΠΑΣΟΚ ή στον ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα σιγοψιθυρίζουν ειρωνικά το γνωστό σύνθημα »Σήκω Αντρέα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής».

Πλέον, λοιπόν, τα κομματόσκυλα δεν ξεχωρίζουν εύκολα.

Και το τζινάκι τους θα φορέσουν και ζελέ δε θα βάλουν στο μαλλί ή τέλος πάντων σ’ αυτές τις τρίχες που τους έχουν μείνει στην κεφαλή- καθοτι βρίσκονται πια στα late ’30s-, ακόμα και με φόρμα θα πάνε στην βυσματική δουλειά του ιδιωτικού τομέα που τους έχωσε ο μπάρμπας τους, ως πληρωμή για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν, καθώς του κρατούσαν τα μικρόφωνα σε όλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

Μην σας δημιουργείται η εντύπωση ότι ειναι εύκολη η δουλειά του κομματόσκυλου, το αντίθετο μάλιστα.

Εμπεριέχει άπειρες ώρες γλειψίματος σε οποιαδήποτε επιφάνεια, από το αφεντικό τους, τους προιστάμενους-καθοδηγητές στο κόμμα, τους ψηφοφόρους, τις κατουρημένες ποδιές, ποικίλα γεννητικά όργανα, οποιαδήποτε παπούτσια, τα πλακάκια στο μπάνιο, ακόμα και τα πεζοδρόμια.

‘Οπως καταλάβατε, η υπόθεση έχει πολύ σάλιο, κάτι σαν τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά από βροχή και αφήνουν μια κολλώδη ουσία στο διάβα τους.

Μεγάλη απόλαυση είναι να τους κοιτάς στις προεκλογικές εκδηλώσεις.

Γίνονται από χαμάληδες μέχρι και δημοσιογράφοι.

Φωτογράφοι, νεροκουβαλητές, καθαρίστριες, μπράβοι μέχρι και σε ψηφοφόρους -κοινό μεταμορφώνονται που υποδέχονται με θερμούς εναγκαλισμούς, ζητωκραυγές, χειροκροτήματα και ενίοτε με παθιάρικα χειροφιλήματα τους εκάστοτε υποψήφιους-αφεντικά τους.

Και λέω αφεντικά, γιατί ο κάθε σκύλος έχει το αφεντικό του.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το χειροφίλημα ακολουθεί του βολέματος στο δημόσιο και έτσι καταλαβαίνουμε ότι το πάθος είναι μεγάλο και αδυσώπητο.

Η μέση ηλικία ενός κομματόσκυλου δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, καθώς τον ρόλο τον παίζουν είτε οι γονείς που βόλεψαν τα παιδιά τους, είτε τα παιδιά που ακολούθησαν με ευλάβεια την πορεία του πατέρα μέσα στο κόμμα.

Συμπέρασμα, και εδώ υπάρχει οικογενειοκρατία και κληρονομικό χάρισμα.

Όπως πολλοί αρχηγοί κόμματος -τα λεγόμενα μαντρόσκυλα κατ’εμέ-διαδέχθηκαν ή επακολούθησαν συγγενείς τους στον πολιτικό θώκο, έτσι και τα κομματόσκυλα μετέφεραν την πίστη τους στο κόμμα από γενιά σε γενιά.

Ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα των κομματόσκυλων είναι ότι αλλάζουν μορφές, παίζουν ρόλους σαν ηθοποιοί, μπερδεύονται με το πλήθος και γίνονται ένα μ’αυτό με τεράστια επιτυχία μάλιστα.

Ένα τέτοιο κομματόσκυλο σήμερα πήγε να μου ορμήξει, προσποιούμενο το θύμα, έγινε θύτης.

Το απέφυγα συστηματικά γιατί φαινόταν λυσσασμένο και απογοητευμένο.

Μάλλον θα το παράτησε το αφεντικό του και λυσσάει να βρει καινούριο. Το λυπήθηκα και δεν το χτύπησα. Σήμερα κι αυτό γιατι έμοιαζε με αδέσποτο εγκατελειμένο κοπρόσκυλο. Την επόμενη φορά που θα μου δείξει τα δόντια του όμως δεν υπόσχομαι τίποτα….

Κλείνοντας, ως ενεργός φιλόζωος που είμαι και ιδιαίτερα φίλος του σκύλου -αγαπημένη ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ-, θα τολμούσα να προτείνω σε όλους αλλά και να ευχηθώ τα μόνα σκυλιά που θα χτυπηθουν ξανά ποτέ στην Ελλάδα να είναι αυτά: ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!

Αφιερωμένο στον Φ.Δ. το πληγωμένο κομματόσκυλο

και στον αδερφό Λ.

Προκόπης

Υ.Γ. Ήταν να μην κάνω την αρχή, Πιτσιρίκο, και πάρω φόρα.

(Αγαπητέ φίλε, χαμός από κομματόσκυλα. Μου έχουν μεγάλη αγάπη τα δεξιά κι αριστερά κομματόσκυλα. Το τι βρισίδι μου ρίχνουν κάθε μέρα δεν περιγράφεται. Το αγαπημένο μου είδος κομματόσκυλου είναι αυτό που υποδύεται τον αναρχικό. Τρελό γέλιο. Να γράφετε, να γράφετε. Να είστε καλά.)
pitsirikos

Φωτο
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.