Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ποτέ δεν ανεβάζουμε στα social media αυτά τα τρία πράγματα!


Παρά το γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλο τον κόσμο, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που ξέρουν να τα χρησιμοποιούν με τρόπο που να προφυλάσσει τα προσωπικά τους δεδομένα από τους κυβερνοεγκληματίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 92% των εφήβων ανεβάζει στα social media το πραγματικό του όνομα, το 82% την ημερομηνία γέννησής του και το 71% τη διεύθυνση κατοικίας τους.


Τέλος πάντως, οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτά είναι τα τρία πράγματα που ποτέ, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ανεβάζουμε στο προφίλ μας στα social media, αν δεν επιθυμούμε να γίνουμε θύματα κλοπής ευαίσθητων προσωπικών μας δεδομένων και όλων όσα αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

1. Στοιχεία του διπλώματος οδήγησης: το δίπλωμα περιέχει στοιχεία που εύκολα μπορεί κάποιος επιτήδειος να αξιοποιήσει για να σας ταλαιπωρήσει ψηφιακά.

2. Πληροφορίες για διακοπές, ταξίδια, κλπ: πέραν του ότι... ενημερώνετε ληστές ότι το σπίτι σας είναι άδειο, φωτογραφίες από τις διακοπές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πληροφορίες για να σας... κλέψουν κι εκεί που είστε.

3. Πληροφορίες τραπεζικού χαρακτήρα: οι e-κλέφτες μπορούν με σχετική ευκολία να προσδιορίσουν στοιχεία σας και στοιχεία λογαριασμών σας μέσα από απλές σας αναρτήσεις στα social media, οπότε είναι χρήσιμο να αποφεύγετε τέτοιες αναφορές.

topontiki
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.