Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Έρευνα: κοινωνικά δίκτυα και κατάθλιψη


Είναι παράξενο και αποδεδειγμένο συνάμα, σύμφωνα με έρευνα τα κοινωνία δίκτυα επηρεάζουν την ψυχολογία. Έρευνα που διεξήχθη για ένα μήνα σε δέκα εθελοντές συμμετέχοντες με διαφορετικά δημογραφικά και σωματικά χαρακτηριστικά καθώς και φυλετικά, με μια ομάδα από ψυχολόγους φοιτητές και εν δυνάμει ψυχολόγους, έφερε αποτελέσματα όπου διχάζουν την επιστημονική κοινότητα. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν διασταυρώθηκαν με έμπιστες πηγές και διασταύρωση απόψεων.

Η διαδικασία την περισυλλογής στοιχείων και αποτελεσμάτων προέκυψε από συνεδρίες του κάθε συμμετέχοντος ξεχωριστά με την ομάδα ψυχολόγων κάθε εβδομάδα, ενώ τα αποτελέσματα που συλλεγόταν αναλύονταν σταδιακά με έναν αλγόριθμο που ανέλυε τις απαντήσεις των ερωτήσεων μέρα παρά μέρα.

Αναλυτικά η μέθοδος είχε ως εξής, ο χρήστης ενός προφίλ που κατασκεύασε με πραγματικά στοιχειά σε ένα κοινωνικό δίκτυο είχε επικοινωνία με κάποια άλλα άτομα που είχαν διαφορετική συμπεριφορά, άντρας ή γυναίκα. Έτσι από το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν η συμμετέχοντες επηρεάζονταν η ψυχολογία τους με βάση την αποδοχή η την περιφρόνηση που ένιωθαν και έπειτα αναλύονταν τα αποτελέσματα από τα τεστ προσωπικότητας.



Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι χρήστες και συμμετέχοντες ανάλογα με το προφίλ και την αποδοχή που είχαν στα κοινωνικά δίκτυα επηρεαζόταν θετικά ή αρνητικά, επίσης τα άτομα που δεν είχαν αποδοχή και πολλά like εμφάνιζαν σταδιακά καλή διάθεση που έδειχναν σημάδια κατάθλιψης.

Επίσης ένα άτομο στα δέκα που ήταν ευάλωτο στην κατάθλιψη, έφτασε να διανύει τα πρώτα στάδια κατάθλιψης.



Αντίθετα τα άτομα που είχαν αποδοχή και όμορφες συζητήσεις είχαν θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους, όπως και σημάδια αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, τέλος αυτά τα άτομα όριζαν την μέρα τους με βάση το εκάστοτε κοινωνικό δίκτυο.


timesoftech
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.