Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Χαμηλότερος κίνδυνος καρδιοπάθειας με βιταμίνη D


Πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να βελτιώσει την επίδοση στην άσκηση και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Η βιταμίνη D, βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων ασβεστίου και φωσφορικού άλατος στο αίμα και είναι αναγκαία για τη δημιουργία των οστών και των δοντιών.


Ερευνητές του Queen Margaret University στο Εδιμβούργο, ανακάλυψαν ότι ενήλικες που λάμβαναν συμπληρώματα βιταμίνης D είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με όσους έλαβαν placebo, καθώς και χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης στα ούρα.

Εξέταση για τη φυσική φόρμα ανακάλυψε ότι η ομάδα που λάμβανε βιταμίνη D μπορούσε να διανύσει 6,5 χιλιόμετρα με ποδήλατο σε 20 λεπτά έναντι 5 χιλιομέτρων στην αρχή του πειράματος. Παρόλο που διένυσε 30% παραπάνω απόσταση, η ομάδα που λάμβανε τη βιταμίνη είχε χαμηλότερα επίπεδα εξάντλησης.

Ο ερευνητής Emad Al-Dujaili, δήλωσε ότι η έλλειψη βιταμίνης D είναι σιωπηλό σύνδρομο που συνδέεται με την αντίσταση στην ινσουλίνη, τον διαβήτη τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και υψηλότερο κίνδυνο για ορισμένα είδη καρκίνου, προσθέτοντας ότι η έρευνα ευθυγραμμίζεται με τις ενδείξεις για τη σημασία αντιμετώπισης του προβλήματος.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Society for Endocrinology στο Εδιμβούργο.
 

Συνέδριο του Society for Endocrinology.

Επιλογή φωτο
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.