Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Απίθανος Ποταμίσιος προτείνει μνημόνια για κάθε σπίτι με δημιουργό μία Γερμανική οικογένεια.

ΦΩΤΟ
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
Μια πρόταση του Σταύρου Τσακυράκη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Ποτάμι έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στα social media.


Ο κ.Τσακυράκης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο ιστότοπο metarithmisi.gr περιλαμβάνει σειρά προτάσεων για σημαντικές αλλαγές οι οποίες, κατά την άποψή του, θα αλλάξουν την Ελλάδα.

Ανεξαρτήτως των υπολοίπων που και αυτές σηκώνουν πολύ συζήτηση, η τελευταία στη σειρά πρότασή του προκαλεί απορίες και αντιδράσεις καθώς είναι τουλάχιστον ακατανόητη ακόμη και η σκοπιμότητα της διατύπωσής της. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο καθηγητής ζητά να εκχωρηθεί οικειοθελώς η διαχείριση των οικονομικών κάθε ελληνικής οικογένειας σε μια αντίστοιχη γερμανική. Αφέλεια, χαζός νεοφιλελευθερισμός, απλώς πρόκληση για πέντε λεπτά δημοσιότητας;


Υπό τον τίτλο, «Αδελφοποίηση με τους Γερμανούς», γράφει ο κ. Τσακυράκης:


«Αν για διαφόρους λόγους είναι αδύνατο να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται υπάρχει μια ριζοσπαστική πρόταση που έχει μεν το φοβερό μειονέκτημα να μην εμπιστεύεται την ικανότητά μας να πράττουμε με αυτονομία, φαίνεται, όμως, αποτελεσματική.


Θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της.


Κάθε πρωί μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος. Θα εξανεμίζαμε το έλλειμμα πιο γρήγορα από όσο υπόσχεται ο κ. Α. Σαμαράς. Με την υπόδειξη των αδελφών μας θα πληρώναμε όλοι φόρους και θα περιορίζαμε την σπατάλη. Αυτή η καθημερινή επαφή θα είχε ασφαλώς και γενικότερα ευεργετικά αποτελέσματα στην παιδεία μας, στο σεβασμό των συμπολιτών μας και στην επικράτηση του κράτους δικαίου.»

Tο πλήρες άρθρο του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη έχει ως εξής:


Αλλαγή στην Ενημέρωση


Το ξέρω ότι θα φανεί παράξενο ότι βάζω ως πρώτη αλλαγή την ενημέρωση αλλά μου φαίνεται πως είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε την κρίση αν πρώτα δεν συνειδητοποιήσουμε το εύρος και το βάθος της. Τα ΜΜΕ και ιδίως η τηλεόραση όχι μόνον δεν συμβάλλουν στην ενημέρωση αλλά αποπροσανατολίζουν. Είναι συντονισμένα στο εφήμερο εντυπωσιασμό, σε σαχλαμάρες και ευφυολογήματα, με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη που καταλαβαίνει ότι τα πράγματα αυτή τη φορά είναι πολύ σοβαρά, να είναι σε σύγχυση, σε απόγνωση και απελπισία. Το γεγονός ότι αντί δελτία ειδήσεων έχουμε talk shows όχι από ένα αλλά από όλα τα κανάλια είναι μοναδικό στο κόσμο. Εγώ δεν απορώ με τους διάφορους ηθοποιούς των 8 που πληρώνονται και μάλιστα αδρά για την παράστασή τους. Απορώ με τους ιδιοκτήτες. Σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας είναι βέβαιο ότι η περιουσία τους θα εξευτελιστεί. Υποθέτω ότι δεν τους ενδιαφέρει διότι στην πραγματικότητα δεν διακινδυνεύουν σημαντικά δικά τους κεφάλαια και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν σε συνθήκες ανταγωνισμου. Με θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες (τις οποίες στηρίζει το κράτος) ζουν μέρα με τη μέρα χωρίς κανένα σχεδιασμό, και στο μεταξύ απολαμβάνουν την εξουσία τους όσο τραβήξει.


Πώς θα αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία δεν επιβάλλονται κανόνες για την ενημέρωση, δεν επιτρέπονται περιορισμοί και λογοκρισίες. Η μόνη σοβαρή αλλαγή είναι να σταματήσει κάθε κρατική ενίσχυση, άμεση ή έμμεση. Δεκάρα τσακιστή από το κράτος στην ιδιωτική τηλεόραση. Θέλει ο τάδε ιδιοκτήτης καναλιού να πουλά σκουπίδια; Δικαίωμά του και όσο βαστά η τσέπη του. Εκείνο που δεν έχει δικαίωμα είναι να απαιτεί από την κοινωνία να επιδοτεί τα σκουπίδια του και να κατέχει εξουσία με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Μα έτσι θα κλείσουν κάποια κανάλια και πολλοί δημοσιογράφοι θα μείνουν άνεργοι θα αντιτείνει κανείς. Το ίδιο επιχείρημα ακούγεται για κάθε ελλειμματική επιχειρηματική δραστηριότητα που προσφέρει χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες. Αν υπάρχουν περιθώρια επιδοτήσεων να πάνε στους άνεργους μέχρι να βρουν κάποια απασχόληση αλλά όχι στους ιδιοκτήτες για να ασκούν εξουσία.


Συνέχεια
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2017/04/blog-post_618.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.