Ακολουθούν οι αλλεργίες σε φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά και φιστίκια |
Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Brigham and Women's της Βοστόνης, με επικεφαλής τη δρα Λι Τσου ανέλυσαν ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία για πάνω από 2,7 εκατομμύρια ασθενείς, από τους οποίους περίπου 97.500 είχαν μία ή περισσότερες διαπιστωμένες τροφικές αλλεργίες ή έλλειψη ανοχής σε κάποια τροφή.
«Γένους θηλυκού»
Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι τροφικές αλλεργίες αυξάνονται διαχρονικά, ενώ δείχνει ότι περισσότερο επηρεάζονται οι γυναίκες (4,2% του πληθυσμού) σε σχέση με τους άνδρες (2,9%).
H συχνότερη αλλεργία αφορά τα οστρακοειδή (σχεδόν στο 1% του πληθυσμού) και ακολουθούν τα φρούτα-λαχανικά (0,7%), τα γαλακτοκομικά (0,5%) και τα φιστίκια (επίσης 0,5%).
Οι σωματικές αλλεργικές αντιδράσεις περιλαμβάνουν τα εξανθήματα, την αναφυλαξία, τη δύσπνοια, τον κνησμό, το οίδημα κ.α.
Τέλος, η μελέτη επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη αλλεργιολόγων/ανοσολόγων που θα μπορέσουν να αξιολογήσουν τις τυχόν αλλεργίες και να καθοδηγήσουν τη θεραπεία των ασθενών.
Newsroom ΔΟΛ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)