Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

"Εμφύλιος" στο Facebook για ανάρτηση του Τραμπ που δεν κατέβηκε


Εργαζόμενοι του Facebook έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην «ουδέτερη» στάση που επιχειρεί να κρατήσει η εταιρεία στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του προέδρου Τραμπ με το Twitter για "εμπρηστικές" αναρτήσεις του όσον αφορά στις διαδηλώσεις στη Μινεάπολις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Tο Twitter είχε επισυνάψει προειδοποίηση για το περιεχόμενο, για το οποίο ανέφερε πως "εκθείαζε τη βία", μα το Facebook ανέφερε πως δεν παραβιαζόταν η εταιρική πολιτική.

Όπως αναφέρει το BBC, μέλη του προσωπικού του Facebook ανέφεραν πως "ντρέπονται". Η σχετική ανάρτηση (που έγινε και στο Facebook) παραμένει κανονικά στη θέση της, καθώς ο ιδρυτής, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είπε ότι δεν παραβιάζονταν οι κανόνες της εταιρείας για την υποκίνηση βίας.


Τη Δευτέρα έλαβε χώρα ένα "virtual walkout", με κάποιους εργαζόμενους να αφήνουν μήνυμα "out of office" εξηγώντας πως διαμαρτύρονται.
 

"Οι άνθρωποι μπορεί να συμφωνούν ή να διαφωνούν σχετικά με το πού θα έπρεπε να βάλουμε όριο, μα ελπίζω ότι κατανοούν τη συνολική μας φιλοσοφία πως είναι καλύτερο να έχουμε αυτή τη συζήτηση ανοιχτά, ειδικά όταν διακυβεύονται τόσα πολλά" έγραψε ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτηση στην πλατφόρμα. "Διαφωνώ κάθετα με το πώς εκφράστηκε ο πρόεδρος για αυτό, μα πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να μπορούν να το δουν αυτό μόνοι τους, επειδή σε τελική ανάλυση η ευθύνη για αυτούς σε θέσεις ισχύος μπορεί να αποδίδεται μόνο όταν κρίνεται ο δημόσιος λόγος τους".

Αρκετοί εργαζόμενοι εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση στα social media.
 

"Η αδράνεια του Facebook ως προς το κατέβασμα του post του Τραμπ που υποκινούσε βία με κάνει να ντρέπομαι που δουλεύω εδώ" έγραψε η Λόρεν Ταν, μηχανικός λογισμικού. "Διαφωνώ απόλυτα... η σιωπή είναι συνέργεια".

Άλλοι είπαν πως το Facebook θα έπρεπε να είχε προβεί σε εξαίρεση, δεδομένων των συνθηκών. 


"Πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο ως εταιρεία και βιομηχανία να υποστηρίζουμε του μαύρους συναδέλφους και συμπολίτες μας έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αντιμετωπίζουν θεσμοθετημένη κοινωνική βία και συστημική καταπίεση μόνοι τους" είπε ο Ντέιβιντ Γκίλις, διευθυντής σχεδιασμού προϊόντων στο Facebook. Άλλοι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν το εσωτερικό σύστημα μηνυμάτων της εταιρείας για να εκφράσουν προβληματισμούς, σύμφωνα με το The Verge.

Το Facebook ανακοίνωσε πως "αναγνωρίζει τον πόνο" που βιώνουν πολλά μέλη του προσωπικού τους και ότι ενθαρρύνει τους εργαζομένους να μιλάνε ανοιχτά όταν διαφωνούν με την ηγεσία.

Ο Τραμπ και ο Ζάκερμπεργκ μίλησαν στο τηλέφωνο την Παρασκευή. Αν και δεν έγινε γνωστό τι συζητήθηκε, και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν «παραγωγική» την κουβέντα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios.

Επίσης τη Δευτέρα το Facebook ανακοίνωσε πως θα προβεί σε δωρεά 10 εκατ. δολαρίων σε «προσπάθειες με σκοπό τον τερματισμό των φυλετικών ανισοτήτων».


via

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.