Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Αναπτυξιακά οράματα


Ένα μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό σχέδιο είναι στα σκαριά.

Από τον Ιανουάριο του 2021, η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στην μάχη διεκδίκησης των "ψηφιακών νομάδων". Η κυβέρνηση ψήφισε νόμο με τον οποίο δίνεται έκπτωση 50% στον φόρο εισοδήματος για τους ψηφιακούς νομάδες, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην χώρα μέσα στο έτος. Τι είναι οι ψηφιακοί νομάδες; Είναι εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης, που μπορούν να προσφέρουν τις καλοπληρωμένες υπηρεσίες τους μέσω διαδικτύου, απ’ όποιο σημείο του πλανήτη επιλέξουν αυτοί. Η πανδημία αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, την ανθεκτικότητα της εξειδικευμένης εργασίας σε συνθήκες κρίσης και φυσικά τις νέες ευκαιρίες που δημιουργεί η εξ αποστάσεως εργασία.

Το σχέδιο είναι τόσο απλό, που μοιάζει αδύνατον να αποτύχει. Καλοπληρωμένα στελέχη επιχειρήσεων, που μπορούν να δουλεύουν εξ αποστάσεως, θα επιλέγουν την εξωτική πατρίδα μας για να εγκατασταθούν, ενώ θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια ψηφιακή πλατφόρμα. Τα καθήκοντά μας ως λαός είναι να τους υποδεχτούμε, να φτιάχνουμε τον καφέ και τα παραδοσιακά εδέσματα, που θα τα απολαμβάνουν κάτω από τον γαλανό ουρανό και τον ήλιο της Ελλάδας! 

Ωραία ιδέα, ίσως καλύτερη από το "να γίνουμε η Δανία του Νότου" και προπάντων χωρίς να κουνήσει κανείς το δαχτυλάκι του. Πώς δεν το είχε σκεφτεί νωρίτερα η κυβέρνηση; Το μόνο που λείπει είναι να ιδρυθούν έξι-εφτά αμοιβόμενες κρατικές επιτροπές. Φανταζόμαστε ήδη τα ονόματα "Κυβερνητική Επιτροπή για την ψηφιακή νομαδικότητα", μια συντονιστική επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου της προηγούμενης επιτροπής, μια επιτροπή για την ισόρροπη περιφερειακή κατανομή των ψηφιακών νομάδων και οπωσδήποτε μια τεχνική επιτροπή, που θα παρέχει υποστηρικτικό έργο…

Λ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.