Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αντιφασιστική συγκέντρωση κόντρα στη ΧΑ, χωρίς όπλα η αστυνομία


Αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, ως «απάντηση» σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Οι αστυνομικοί ήταν άοπλοι, με τις θήκες των όπλων τους άδειες.

Έχουν τοποθετηθεί δύο φραγμοί με κλούβες της Αστυνομίας: Ο πρώτος είναι στα λουλουδάδικα και ο δεύτερος πιο κοντά στο σημείο της συγκέντρωσης της ΧΑ, στην πλατεία Ρηγίλλης.

Στην ίδια την πλατεία Συντάγματος δεν υπάρχει ορατή παρουσία των ΜΑΤ, παρά μόνο διμοιρίες σε επιφυλακή, χωρίς κράνη και μάσκες, στα πλάγια της Βουλής. Η αντιφασιστική πορεία, στην οποία συμμετέχουν περίπου 4.000 με 5.000 άτομα σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξεκίνησε λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος.

Η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Νωρίτερα, είχε κλείσει η οδός Σταδίου και οι παρακείμενοι δρόμοι, καθώς και η οδός Πειραιώς μέχρι το ύψος της οδού Κολωνού. Η πορεία στη συνέχεια αναχώρησε προς τα Προπύλαια.

Συμμετέχοντες στην πορεία ζωγράφισαν συνθήματα στις κλούβες, χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω ένταση.

Ανοιχτοί είχαν παραμείνει οι σταθμοί του Μετρό.

Ρεπορτάζ: Δ.Βυθούλκας, Αγγ.Προβολισιάνος
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.