Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Δεν συνεργαζόμαστε με την τρόικα, δεν ζητάμε παράταση


Η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται, τουλάχιστον ως πρώτη πράξη, να ζητήσει παράταση του προγράμματος που απορρίπτει, ούτε να συνεχίσει τη συνεργασία με την τρόικα, «μια σαθρά δομημένη Επιτροπή, εντεταλμένη για τον έλεγχο του προγράμματος που απορρίπτουμε» είναι οι ειδήσεις που προέκυψαν από τις απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ.Ντάισελεμπλουμ, το ύφος του οποίου πρόδιδε προβληματισμό -αν όχι εκνευρισμό.

Γεγονός που επίσης σχολιάστηκε ως ενδεικτικό του κλίματος είναι και η μη παρουσία του προέδρου του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, στη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη συνάντηση.

Επισήμως πάντως ο Γ.Ντάισλμπλουμ μίλησε για εποικοδομητικές συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Δεν παρέλειψε ωστόσο να συνδέσει την όποια ευρωπαϊκή στήριξη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά και να τονίσει ότι «μονομερείς ενέργειες δεν αποτελούν βήματα προόδου». Απέφυγε δε οποιαδήποτε δέσμευση για παράταση του προγράμματος ή λήψη μέτρων για το ελληνικό χρέος, παραπέμποντας για όλα αυτά στο άμεσο μέλλον και πετώντας το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση που «πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.