Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Χρυσόγονος: Δημοψήφισμα αν τα «σπάσουμε» με τους εταίρους


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «ανανέωση της λαϊκής εντολής όχι απαραιτήτως με τη μορφή εκλογών» σε αυτή την περίπτωση

Την άποψη ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα σε περίπτωση κατά την οποία η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν καταλήξει σε συμφωνία διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.


«Θα πρέπει να αναζητηθεί ανανέωση της λαϊκής εντολής όχι απαραιτήτως με την μορφή εκλογών, θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα. Εάν δηλαδή οι εταίροι σου πουν ότι αυτό είναι και δεν σου δίνουμε τίποτα άλλο και η εναλλακτική είναι ότι σου έχουν στραγγίξει τη ρευστότητα και λοιπά και λοιπά από εκεί και πέρα νομίζω ότι πρέπει την ευθύνη τελικά να την αναλάβει ο κυρίαρχος λαός» ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Όπως είπε εκφράζει την προσωπική του άποψη, καθώς «δεν είναι κάτι που έχει προκύψει μέσα από αποφάσεις συλλογικών οργάνων του κόμματος, δεν έχει συζητηθεί και δεν χρειάστηκε να συζητηθεί και ελπίζω να μην χρειαστεί να συζητηθεί».

Αναφερόμενος σε όσα ειπώθηκαν προεκλογικά υποστήριξε ότι «είπαμε ότι θα πάμε σε μια σκληρή διαπραγμάτευση, ότι αυτό είναι το plan a αφήνοντας να εννοηθεί ότι η περίπτωση του δημοψηφίσματος θα κινητοποιηθεί μόνο εάν αυτό το πλάνο δεν ευδοκιμήσει».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.