Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Με άγριες διαθέσεις έρχεται στην Αθήνα...


Τα εύκολα τέλειωσαν για την ελληνική κυβέρνηση με την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς στην Αθήνα. Σήμερα αρχίζουν τα δύσκολη, καθώς ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ φτάνει στη χώρα με άγριες διαθέσεις.

Το κλίμα από τις Βρυξέλλες είναι βαρύ, οι προειδοποιήσεις πλέον ξεκαθαρίζουν και ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια... στον Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup φρόντισε να στείλει μια… πρόγευση τονίζοντας  πως «αν η κυβέρνηση της Ελλάδας εφαρμόσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις ο προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί και θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας».

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, ο κ. Βαρουφάκης προτίθεται να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Στην ατζέντα του υπουργού είναι η σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, ενώ θα μπει στο τραπέζι μία συμφωνία «γέφυρα» έως ότου επιτευχθεί η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωζώνη δεν θέλει να υπάρξει καμία μονομερής πράξη από την ελληνική κυβέρνηση. Οι Ευρωπαίοι έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα από τις δηλώσεις για ξήλωμα μέτρων και αποκρατικοποιήσεων, κάτι που ο κ. Ντάσελμπλουμ θα μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη.

Από newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.