Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αντωνοπούλου: Επιβράβευση επιχειρήσεων με 450 ευρώ για κάθε θέση εργασίας


Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα απασχόλησης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και αφορούν την κάλυψη μέρους του μη μισθολογικού κόστους, θα επιβραβευτούν για την αντοχή τους στην κρίση, με «450 ευρώ για κάθε θέση εργασίας».


Τα νέα προγράμματα,  που αφορούν σε πρώτη φάση 104.000 ανέργους, απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο κλάδος του εμπορίου.

Στη νέα φιλοσοφία των προγραμμάτων απασχόλησης, αναφέρθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη σημερινή ομιλία της στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Ελληνικής  Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Τα προγράμματα αυτά, όπως υπογράμμισε η κα Αντωνοπούλου, αφορούν τη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνδυάζοντας την αναβάθμιση προσόντων με την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω παροχής εγγυημένης απασχόλησης. Η εγγυημένη απασχόληση θα επιτυγχάνεται με τη κάλυψη μέρους του μισθολογικού ή  μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. «Επί της ουσίας οι επιχειρήσεις θα επιβραβεύονται για την  αντοχή τους στην κρίση με 450 ευρώ για κάθε θέση εργασίας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.