Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Χλωμή Μπλε Κουκκίδα...


Η Χλωμή Μπλε Κουκκίδα (Pale Blue Dot) είναι μια φωτογραφία της Γης που τραβήχτηκε το 1990 από το διαστημικό όχημα Βόγιατζερ 1 από απόσταση ρεκόρ, περίπου 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, δείχνοντας αμυδρά τον πλανήτη μας μέσα στο αχανές διάστημα


Μετά από αίτημα του Καρλ Σαγκάν προς τη NASA, το Βόγιατζερ 1, καθώς εγκατέλειπε το ηλιακό μας σύστημα στις 14 Φεβρουαρίου 1990, έστρεψε για μια τελευταία φορά τις κάμερες προς τη Γη, τραβώντας τη φωτογραφία, από την οποία εμπνεύστηκε τον τίτλο του ομότιτλου βιβλίου του "Pale Blue Dot: A Vision of the Human Future in Space (1994)".

«Το διαστημικό σκάφος ήταν πολύ μακριά από το σπίτι. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα, αμέσως μετά τον Κρόνο, να φροντίσουμε να λάβει μια τελευταία ματιά πίσω. Από τον Κρόνο, η Γη φαίνεται πολύ μικρή για το Βόγιατζερ: Ο πλανήτης μας θα ήταν ένα σημείο φωτός, ένα μοναχικό πίξελ, που δύσκολα διακρίνεται από τα άλλα σημεία φωτός του Βόγιατζερ: ...μια χλωμή μπλε κουκκίδα... » (Καρλ Σαγκάν).






Πηγή: piperies.gr - piperies.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2015/10/blog-post_46.html#ixzz3sv7VsDmy
http://clopyandpaste.blogspot.gr/2015/10/blog-post_46.html#axzz3pZkq2efj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.