Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Die Zeit: Η μοναξιά του Αλέξη Τσίπρα. "ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ"...


Η εφημερίδα τονιζει πως είναι αβέβαιο εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει πριν τα Χριστούγεννα να περάσει και το νέο πακέτο μέτρων που προβλέπει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τονίζει ότι «αρχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση νέων εταίρων».


Στη συνέχεια, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, το άρθρο αναφέρεται στο προσφυγικό και στη μεγάλη επιβάρυνση που δέχεται η χώρα και διαπιστώνει: «Για την κυβέρνηση Τσίπρα το προσφυγικό είναι μια πρόκληση, οι διοικητικές αρχές είναι πολύ επιβαρυμένες. Στα κέντρα υποδοχής οι συνθήκες είναι τόσο άθλιες που η Γερμανία εδώ και καιρό δεν στέλνει πια πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες. Εάν όμως η κυβέρνηση Τσίπρα διαλυθεί τον ερχόμενο χρόνο, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να θάψει τις ελπίδες για μια συντονισμένη πολιτική στο θέμα των προσφύγων στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Σε τελική ανάλυση υπάρχει ένα ακόμα κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης: το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Είναι η τρίτη πολιτική δύναμη και φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Με αυτό το κόμμα όμως η προσφυγική κρίση είναι αδύνατο να επιλυθεί στο πνεύμα της ΕΕ».

lolek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.