Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Εφευρέτης του Διαδικτύου: Να εξαφανιστούν Facebook και Google...


Ο άνθρωπος που εφηύρε τον παγκόσμιο ιστό το 1989, ο Τιμ Μπέρνερς Λι, δηλώνει ανοιχτά την ένστασή του στον τρόπο που… λειτουργούν πλέον τεχνολογικοί κολοσσοί όπως το Facebook και η Google, επισημαίνοντας πως ίσως ο μόνος τρόπος να "σπάσει" η κυριαρχία τους είναι η διάλυσή τους.
Η ψηφιακή επανάσταση που συντελέστηκε τη δεκαετία του '90, προκάλεσε τη δημιουργία μιας χούφτας εταιρειών τεχνολογίας οι οποίες, με έδρα τις ΗΠΑ, κατέχουν αυτή τη στιγμή περισσότερη οικονομική και πολιτιστική δύναμη από τα περισσότερα κυρίαρχα κράτη.

Ο εφευρέτης του Διαδικτύου, που θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής στο Web Summit στη Λισαβόνα που ξεκινά αύριο, εκφράζει τη δυσφορία του έπειτα από τα σκάνδαλα κατάχρησης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που έχουν βγει στη δημοσιότητα, όπως επίσης και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση ιδεολογιών μίσους.


 
 
"Η ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτό που θα συμβεί στο τέλος είναι μία και μόνο εταιρεία να κυριαρχεί στον τομέα της τεχνολογίας, κάτι που ελλοχεύει τον κίνδυνο του συγκεντρωτισμού", σημείωσε ο Λι σε συνέντευξη.

Ενδεικτικό του μεγέθους της οικονομικής δύναμης των εταιρειών αυτών είναι ότι Apple, Microsoft, Amazon, Google και Facebook έχουν συνολικό κεφάλαιο ύψους 3.7 τρισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο περσινό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας.

ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.