Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο καιρού για Τετάρτη 28/11/2018


Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και βαθμιαία στροφή των ανέμων από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς θυελλώδεις και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο περιμένουμε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.
 Τα φαινόμενα στα νότια και μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και από το απόγευμα βαθμιαία σε χαμηλά υψόμετρα της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 11 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 15 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύκτα.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.