Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Πόνος στη γνάθο


Εαν ξυπνήσετε το πρωί και νιώσετε ότι η γνάθος σας έχει "κλειδώσει" ή αισθάνεστε πόνο κάθε φορά που μασάτε ή χασμουριέστε, δείτε τι μπορεί να συμβαίνει και τι να κάνετε για να τον σταματήσετε.
Ο πόνος στη γνάθο μπορεί να προκληθεί από μια σειρά αιτίων, όπως πίεση στα ιγμόρεια, πρόβλημα της κροταφογναθικής άρθρωσης ή προβλήματα των δοντιών και των ούλων.

Το σαγόνι έχει συνδέσεις που μπορούν να ερεθιστούν από οποιαδήποτε δραστηριότητα στο στόμα, όπως η μάσηση, το πιπίλισμα ή το βούρτσισμα. Η κακή σύγκλιση των γνάθων μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρό πόνο.

Εάν ο πόνος διαρκεί πάνω από κάποιες ώρες ή επαναλαμβάνεται σε τακτική βάση, ζητήστε ιατρική βοήθεια. Οι περισσότεροι τρόποι αντιμετώπισης του πόνου στη γνάθο συνδέονται με οδοντιατρική περίθαλψη. Ο οδοντίατρος θα κρίνει αν ο πόνος οφείλεται σε εξάρθρωση, κάταγμα ή τραυματισμό της γνάθου, σε προβλήματα των δοντιών και των ούλων ή πρόβλημα των νεύρων στον ιστό που περιβάλλει τη γνάθο.


onmed
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.