Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο πλευρό των Grup Yorum


Την αλληλεγγύη του στο μουσικό σχήμα Grup Yorum που διώκεται βάναυσα από τις τουρκικές αρχές εκφράζει μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

"Γεια σας, είμαι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση μου στο τουρκικό συγκρότημα (Grup) Yorum που αυτή τη στιγμή διώκεται βάναυσα από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας" δηλώνει στο σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων.

"Γιατί είναι σπουδαίο να έχεις όμορφη φωνή, να λες όμορφα τραγούδια, αλλά το πιο σπουδαίο είναι να είσαι άνθρωπος" σχολιάζει το Δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω βίντεο δεν αποτελεί την πρώτη κίνηση αλληλεγγύης που έχουν κάνει Έλληνες καλλιτέχνες προς το τουρκικό συγκρότημα.

Πριν λίγες ημέρες περίπου 120 μουσικοί, ηθοποιοί, τεχνικοί, τίμησαν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τη μνήμη των Χελίν Μπολέκ, Μουσταφά Κοκτσάκ και Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ, που άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από πολύμηνες απεργίες πείνας και δίψες, στον αγώνας τους για την ελευθερίας της έκφρασης.

via

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.