Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Τι να πει ο άνθρωπος;


Χριστίνα Κοψίνη
Επιτέλους! Ενδιαφέρθηκε και ο πρωθυπουργός για τα γερόντια που περιμένουν άλλοι 2 κι άλλοι 3 χρόνια, για να παραλάβουν την πολύτιμη απόφαση από τον e-ΕΦΚΑ (το e τον μάρανε) για τη σύνταξή τους.

Κύρια, επικουρική, αναπηρική, χηρείας, παράλληλη, δεν έχει σημασία ποια. Σημασία έχει ότι περιμένουν για να πάψουν να ζουν με δανεικά από τα παιδιά, τους γείτονες και τους φίλους. Πάνω από 300 χιλιάδες οι εκκρεμείς αιτήσεις, με τους "ευεργετηθέντες" να περιορίζονται μόνο σε όσους έτυχε -γιατί μόνο τύχη το λες αυτό πια- να έχουν σε όλο τον εργασιακό τους βίο έναν και μόνο έναν εργοδότη. Αλλά πόσοι είναι οι τυχεροί; 100, 200, το πολύ 1.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα.

Ενδιαφέρθηκε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης και έφερε το θέμα στο υπουργικό και "μάλωσε" τον υπουργό του Βρούτση γιατί, όπως είπε, «εισπράττουμε πολιτικό κόστος από αυτήν την ιστορία». Εμ βέβαια, ένας άνθρωπος που μπορεί να εξασφαλίσει τα γεράματά του πουλώντας απλώς ένα από τα 32 ακίνητα που κατέχει, τι ανάγκη έχει τη σύνταξη; Το πολιτικό κόστος κι όχι την ηθική επικαλέστηκε και ζήτησε "να βρούμε έμπειρους, διαθέσιμους, για να εκκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατό τις εκκρεμείς συντάξεις". 

Από πού θα τους βρείτε, κ. πρωθυπουργέ; Από την ανακύκλωση των λιγοστών υπαλλήλων που έχετε εξαντλήσει στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ; Από την Ιντρασόφτ, όπως ήδη γίνεται, ή από τη μετακίνηση, όπως σας προτείνουν κάποιοι σύμβουλοι, των εκκρεμοτήτων στο υπουργείο του Πιερρακάκη, με υφυπουργό τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Χρ. Χάλαρη;

Τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ έχουν αιτία και συνένοχους. Η ενοποίηση όλων των Ταμείων εν μιά νυκτί ήταν το μέγα λάθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και η Ν.Δ. ήταν ο μέγας πλειοδότης αυτής της απόφασης. Τι να πει τώρα; Οτι οι Γάλλοι που διατήρησαν τρία Ταμεία και δεν έκαναν τις ίδιες ανοησίες με μας είναι λιγότερο έξυπνοι; Tι να πει ο άνθρωπος;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.