Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ


Με μπροστάρη το ιερατείο των «ειδικών» το κράτος ετοιμάζει την επόμενη μέρα. Οι ορντινάτσες της επιστήμης παρελαύνουν καθημερινά στα ΜΜΕ με αντικείμενο συζήτησης το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι παρεμβάσεις τους χαρακτηρίζονται από μια ρητορική τρομοκράτησης, την οποία μέσα από τη συνεχιζόμενη αναπαραγωγή της, προσπαθούν να καταστήσουν το κατεξοχήν εργαλείο για την επιβολή μιας μόνιμης κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εκ πρώτης όψης, διακρίνεται μια διάσταση απόψεων μεταξύ του ιερατείου των ειδικών και των πολιτικών υπηρετών της κυριαρχίας, σχετικά με τον αριθμό των εννέα ατόμων που μέχρις στιγμής δια στόματος Μητσοτάκη θα επιτρέπεται να παραβρίσκονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μήπως αυτονομείται το ιερατείο; Σε καμμία περίπτωση, παρά τις διαφαινόμενες διαφορές και τα αλληλοκαρφώματα που φανερώνουν προσωπικούς ανταγωνισμούς και φιλοδοξίες. Η μεγάλη εικόνα, η οποία και μας ενδιαφέρει, μας δείχνει ότι δουλεύουν σε αγαστή συνεργασία.

Ενόσω ο αριθμός για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποτελεί αντικείμενο διαλόγου και διαπραγμάτευσης στη δημόσια σφαίρα, ο υπουργός καταστολής Μ. Χρυσοχοίδης κάνει την επανεμφάνιση του δηλώνοντας: «Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι-σπίτι. Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

Αφού ανατριχιάσαμε με τις εν λόγω φοβέρες του υπουργού, ας μπούμε στην ουσία. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει, πάρα τις εξουσιαστικές του ονειρώξεις, το πόσοι άνθρωποι θα συνευρεθούν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι στο σύνολο της επικράτειας του ελλαδικού χώρου. Αυτό νομίζουμε ότι είναι κατανοητό στον καθένα. Δεν αποκλείουμε εξ ολοκλήρου φυσικά, να έχουμε και κάποια τέτοια περιστατικά αστυνομικών ελέγχων, τα οποία όμως δεν ξέρουμε ούτε την κατάληξη τους, ούτε αν θα επιδράσουν κατασταλτικά στη συνείδηση του κόσμου. Οπότε καλού κακού, ας κρατάνε καμιά ομπρέλα τα όργανα αν φυσικά μπορούν να κάνουν δυο πράγματα ταυτόχρονα.

Ταυτόχρονα στην πολύπλευρη «ενημέρωση», έχουμε έναν εκ των επισκόπων του ιερατείου των ειδικών τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλου να δηλώνει μεταξύ άλλων «πως είναι αδύνατον να μην ξεφύγουμε κάπου τα Χριστούγεννα» και πως «μετά τα Χριστούγεννα το σύστημα υγείας θα πιεστεί ξανά. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Τι ακριβώς θέλει να μας πει ο επίσκοπος Βασιλακόπουλος με τόση σιγουριά; Κι εμείς ακόμα που δεν ανήκουμε στο ιερατείο και δεν είμαστε σοφοί και περισπούδαστοι, γνωρίζουμε πως όσο χειμωνιάζει οι άνθρωποι αρρωσταίνουμε. Άρα προς τι αυτή η διαπίστωση; Αυτά όλα λέγονται ενόσω η κυβέρνηση έχει ανοίξει κομμωτήρια, νυχάδικα click away, drive through και πάει λέγοντας.

Ας ανακεφαλαιώσουμε λίγο. Έχουμε τη διάσταση απόψεων μεταξύ του ιερατείου και της κυβέρνησης, με το πρώτο να ζητά την κατάργηση του αριθμού των εννέα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τον υπουργό καταστολής σε ρόλο ράμπο, να απειλεί πως θα σφραγίσει περιοχές με τις ορδές του να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι. Τον επίσκοπο του ιερατείου να μας ενημερώνει, ότι μετά τις γιορτές θ’ αυξηθούν οι άρρωστοι.

Τότε γιατί οι κυβερνητικοί «άνοιξαν» κάποιους τομείς της οικονομίας;

Λοιπόν, για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Η απόφαση για το μερικό και μικρό άνοιγμα καταστημάτων, ήρθε να περικλείσει την ήδη ανυπακοή του κόσμου στα περιοριστικά μέτρα, που αυξήθηκε κατακόρυφα ειδικά μετά την ποδηλατάδα του Μητσοτάκη. Με λίγα λόγια να «νομιμοποιήσει» την ανυπακοή του κόσμου. Έχει σημασία, να φαίνεται ότι ελέγχει κάθε κίνηση το κράτος.

Ένας άλλος λόγος που έγινε το συγκεκριμένο άνοιγμα, το οποίο συνοδεύτηκε με την εξαγγελία Μητσοτάκη για μείωση του ενοικίου στο 80% για επαγγελματικούς χώρους για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη –στην ουσία δηλαδή ο εγκλεισμός θα συνεχιστεί– είναι η προσπάθεια να λειτουργήσει ως βαλβίδα κοινωνικής αποσυμπίεσης. Η κρατική εξουσία έχει προεξοφλήσει πως το σύνολο των ανθρώπων, εμπίπτει στο μοντέλο που περίτεχνα καλλιεργεί: αυτό του ηλίθιου καταναλωτή, του επιδερμικού όσον αφορά τις ανάγκες τις πραγματικές. Σαφώς και υπάρχει αυτός ο τύπος ανθρώπων. Όμως ελπίζουμε, να μην είναι τόσοι όσους χρειάζεται στη συγκεκριμένη συγκυρία το κράτος.

Μετά το χριστουγεννιάτικο «δώρο» όπως το χαρακτήρισε ο Μ. Σχοινάς αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica: «Το εμβόλιο θα αποτελέσει χριστουγεννιάτικο χώρο για τους ευρωπαίους, διότι θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό πριν από το τέλος του χρόνου. Η ακριβής ημέρα, όμως, στις διάφορες χώρες θα εξαρτηθεί από τα εθνικά σχέδια».

Όλα τα παραπάνω τεκταινόμενα προετοιμάζουν ουσιαστικά την παράταση της απαγόρευσης και τη συνέχιση του εγκλεισμού και μάλιστα με σκληρότερους όρους.

Κάτι το οποίο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι με δηλώσεις του: «Παρόλο που οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 ξεκινούν νωρίτερα από το αναμενόμενο, τα αποτελέσματά τους θα βοηθήσουν μόνο σταδιακά στη βελτίωση της κατάστασης. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με διάφορα μέτρα τύπου lockdown τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα».

Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) με οδηγία του συνιστά τη χρήση μάσκας στο εορταστικό τραπέζι: «Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας».

Την ίδια στιγμή η αντίθετη άποψη σε όλα αυτά που ζούμε, διώκεται, είτε ποινικά είτε με τον αποκλεισμό από το δημόσιο βήμα των ΜΜΕ. Σ’ αυτήν τη κατεύθυνση σημειώνεται, ότι τόσο το Facebook όσο και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το YouTube, προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια παραπληροφόρηση, όπως την χαρακτηρίζουν, των χρηστών τους σχετικά με τον κοροναϊό, ενώ με νέα απόφαση «κόβονται» τα fake news και οι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν να κάνουν με τα εμβόλια. Κριτές, λοιπόν, για το τι είναι ψεύτικη είδηση, θεωρία συνομωσίας και παραπληροφόρηση είναι οι μεγαλύτεροι παραπλανητές και χειραγωγοί, που εξαπατούν και τρομοκρατούν τον κόσμο.

Όπως βλέπουμε οι «οδηγίες» προέρχονται από ψηλά. Εδώ οι μαριονέτες τις εκτελούν εκπληρώνοντας τους κυριαρχικούς σχεδιασμούς. Ζούμε τη μεταβατική περίοδο κοσμογονικών αλλαγών, που προηγούμενο δεν υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία. Σ΄ αυτήν τη συγκυρία η ευθύνη βαραίνει τις πλάτες μας και το μέλλον θα εξαρτηθεί απ τις επιλογές μας.

Θα γράψουμε εμείς την ιστορία μας ή η ιστορία τους θα γράψει για εμάς όπως αυτοί θέλουν;

Νίλοβ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.