Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Σάλος με την πλημμύρα στην τσιμεντωμένη Ακρόπολη

 

Με την πρώτη νεροποντή πλημμύρισε η τσιμεντωμένη πλέον Ακρόπολη, έπειτα από τις εκταταμένες παρεμβάσεις στο Βράχο που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων το τελευταίο διάστημα. Αδιάψευστος «μάρτυρας» της τραγικής αυτής εξέλιξης αποτελούν τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.



Παρόλο που η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωνε ότι «οι διαδρομές γίνονται με βάση μελέτη του ακαδημαϊκού και καθηγητή κ. Κορρέ, η οποία αποκαθιστά τις αρχαίες στάθμες στον αρχαίο Βράχο», καθώς και ότι «για πρώτη φορά ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα, μπαίνοντας από τα Προπύλαια και κυρίως εξερχόμενος, να μπορεί να βλέπει, να βιώνει αυτό το οποίο βίωνε ο αρχαίος άνθρωπος», μία ολιγόωρη νεροποντή έφτασε να «πνίξει» τον αρχαιολογικό χώρου ενός από τα διασημότερα μνημεία παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το kosmodromio.gr, είναι πλέον σαφές πως ο πλημμελής σχεδιασμός και η πολιτική πίεση να ολοκληρωθεί βιαστικά ένα επικίνδυνο και καταστρεπτικό, όπως όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν, έργο βιτρίνας οδηγεί σε επιπλέον προβλήματα.

https://anemosantistasis.blogspot.com/2020/12/blog-post_417.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.

Δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο οποιασδήποτε αναφοράς ή σύνδεσης με εξωτερικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των τελευταίων με οποιονδήποτε τρόπο. Ο κίνδυνος βλάβης ή ζημίας αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από το χρήστη