«Η στρατηγική του φόβου», με την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά ακολούθησε
κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δεν «πέρασε» στους Έλληνες
πολίτες, κι έτσι πλέον ο πρωθυπουργός επιχειρεί να τους πείσει ότι μόνο η
δική του κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί τα «καυτά» ζητήματα της
οικονομίας, γράφει ο βρετανικός Guardian.
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «απέλπιδα προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να κερδίσει... την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων», ενώ χαρακτηρίζει αναπόφευκτη την τελική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «απέλπιδα προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να κερδίσει... την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων», ενώ χαρακτηρίζει αναπόφευκτη την τελική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η στρατηγική του φόβου, που χρησιμοποίησαν οι συντηρητικοί, προφανώς δεν δούλεψε» λέει ο Πάσχος Μανδραβέλης στη βρετανική εφημερίδα.
«Οι Έλληνες δεν «τσιμπάνε» τη θεωρία ότι η αντιπολίτευση (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) αποτελεί κίνδυνο, οπότε πλέον ο Σαμαράς αλλάζει πορεία».
Ο Guardian επικαλείται ουσιαστικά τα αποτελέσματα όλων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, για να επιχειρηματολογήσει ότι η διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, ουσιαστικά, σχεδόν βέβαιη.
«Η διαφορά είναι μεταξύ τριών και τεσσάρων μονάδων και δεν βλέπω να
μειώνεται» λέει ο καθηγητής Δημήτρης Κερίδης, που διδάσκει πολιτικές
επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. «Ο Σαμαράς αντιμετωπίζει
το αναπόφευκτο της ήττας».
«Το ερώτημα δεν είναι αν θα νικήσουν, αλλά πόσο» προσθέτει, μιλώντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πάσχος Μανδραβέλης.
Μάλιστα, ο Guardian αντιπαραθέτει την πολιτική εκστρατεία του πρωθυπουργού με αυτήν του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας ότι ο κ. Σαμαράς επιδίδεται σε μια «φρενήρη» περιοδεία ανά την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναστρέψει το εις βάρος του κλίμα, την ώρα που ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πιο «χαλαρός».
Μάλιστα, η εφημερίδα παρατηρεί ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις των Ευρωπαίων υπέρ της κυβέρνησης Σαμαρά, πέτυχαν το αντίθετο από αυτό που επεδίωκαν -«η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν νοιάζεται πια για τις απαιτήσεις των δανειστών, αλλά για την ικανότητά τους να επιβιώσουν», έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης.
Όπως εξηγεί ο κ. Κερίδης, η Ευρώπη ουσιαστικά απέτυχε να εμφανιστεί με ενιαία φωνή κατά του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αύξησε την εκλογική επιρροή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)