Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Απαιτούνται καθαρές κουβέντες από την Αριστερά για τους Πρόσφυγες και το Προσφυγικό.


Πρωτοστατούντος του ΣΕΚ και χοροστατούντος του γνωστού "προσφυγοπατέρα" κου Κωνσταντίνου, πραγματοποιήθηκε στις 18.3.2017 συγκέντρωση και πορεία κατά του "Ρατσισμού" της "Ξενοφοβίας" και "υπέρ των προσφύγων".
Αν και η εν λόγω οργάνωση απείχε επιδεικτικά από την πρόσφατη εκδήλωση κατά της "αξιολόγησης" και της πορείας που ακολούθησε προς το Χίλτον όπου στεγάζονταν η Τρόικα, με ιδιαίτερο ζήλο, διακρινόμενη για το έντονο μαχητικό της πνεύμα υπήρξε η "ψυχή" της Συγκέντρωσης στις 18.3.2017.



Βεβαίως η συγκεκριμένη οργάνωση, μας έχει συνηθίσει και σε άλλες "παραδοξότητες";

Π.χ. όταν κουβάλαγε τα πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάτω από την εξέδρα της ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου, ενώ ο ίδιος αν και Πρόεδρός της ήταν άφαντος, φοβούμενος προφανώς την οργή των εργαζομένων, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Επαίρεται το ΣΕΚ μέσω τις ιστοσελίδας του, για τη μαζικότητα της εκδήλωσης.

Εκτιμά, ότι οι συμμετέχοντες ανέρχονταν στις 15.000, τονίζοντας ιδιαιτέρως την πολυπληθή παρουσία των Σύρων Προσφύγων.

Σε αυτό το τελευταίο που τονίζεται με έμφαση, οφείλουμε να σταθούμε.

Γιατί όπως αναφέρει και μιά Λαϊκή παροιμία: Θέλει η π.....α να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει.

Ας πιάσουμε το νήμα απ' την αρχή κάνοντας μιά σύντομη ιστορική αναδρομή που δεν αφορά μόνον την Συρία, αλλά και άλλες χώρες της Μ. Ανατολής όπως: Αίγυπτο, Λιβύη, Ιράκ και για μιά ορισμένη χρονική περίοδο και το Ιράν.

Σε όλες αυτές τις χώρες αναπτύχθηκαν κινήματα αντιαποικιοκρατικά, με έντονα εθνικά χαρακτηριστικά.

Με την αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού και την άνοδο στην εξουσία αυτών των κινημάτων, επήλθε η εθνική τους χειραφέτηση.

Κινήματα όπως: Ο Νασερισμός στην Αίγυπτο, το κίνημα Μπαάθ στη Συρία και το Ιράκ, και ο Κανταφισμός στη Λιβύη, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανόρθωση των οικονομιών των χωρών τους, κρατικοποιώντας τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας τους και του εθνικού τους πλούτου.

Δημιούργησαν υποδομές για την παραγωγική ανασυγκρότησή τους, βελτίωσαν το βιοτικό επίπεδο των Λαών τους, αποτελώντας τομή, στην εξέλιξη και προοπτική των Κρατών τους.

Κράτη κοσμικά, που αν δεν προκάλεσαν την μήνιν - λόγω της κοινωνικής αποδοχής που απολάμβαναν αυτά τα καθεστώτα - αντιμετώπισαν, την επιφύλαξη ακόμη και την εχθρότητα του θρησκευτικού Μουσουλμανικού κατεστημένου. Βλέπε Αίγυπτος, Μαύροι Μουσουλμάνοι.

Η ομάδα αυτή των Αραβικών χωρών υπήρξε ο βασικός πυρήνας του κινήματος των Αδεσμεύτων Χωρών.

Ενός κινήματος που διαδραμάτισε σημαντικό και θετικό ρόλο στις Διεθνείς εξελίξεις.

Μάλιστα προσέφεραν την πλήρη και διαρκή στήριξή τους στα εθνικά μας ζητήματα, όπως το Κυπριακό.

Οι δε εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις με τις χώρες αυτές, βρίσκονταν σε υψηλό επίπεδο.

Βεβαίως στην πορεία τους, απώλεσαν σημαντικό μέρος του κοινωνικού ερείσματος που κατείχαν, υιοθετώντας μορφές κυβερνητικού αυταρχισμού.

Καθοριστικός παράγοντας για την πορεία και την τύχη αυτών των χωρών, αποτέλεσε η κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Ανατολικού Μπλοκ, δυνάμεων που τους παρείχαν πολύμορφη βοήθεια.

Στο νέο Παγκόσμιο συσχετισμό που προέκυψε με την πλήρη κυριαρχία της Δύσης και ιδιαίτερα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, ο Αραβικός κόσμος περιήλθε σε δεινή θέση.

Η άσκηση δε αυταρχικών μορφών εξουσίας από τις κυβερνητικές Ελίτ, έδωσε την δυνατότητα στον Μουσουλμανισμό να επενδύσει στη δυσαρέσκεια των Λαϊκών στρωμάτων, στους δε Ιμπεριαλιστικούς κύκλους της Δύσης, την ευκαιρία να παρέμβουν, με σημαία την "υπεράσπιση" των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και της "Δημοκρατίας" σαγηνεύοντας ένα μέρος από τα Αστικά και Μικροαστικά στρώματα, που είχαν σχηματισθεί στο εσωτερικό των χωρών αυτών.

Εάν η κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ προκάλεσε το Τσουνάμι του Νεοφιλελευθερισμού με την ολοκληρωτική επίθεση του Καπιταλισμού εναντίον των εργαζομένων στη Δύση, στις χώρες της Μ. Ανατολής επέφερε την ωμή Ιμπεριαλιστική Στρατιωτική επέμβαση, μετατρέποντας τις χώρες σε χώρους, και στην Δημιουργία ατέλειωτων καραβανιών προσφύγων.

Προ των επεμβάσεων στις Αραβικές χώρες, προηγήθηκαν τα σύγχρονα "Ιεραποστολικά" και πλουσιοπάροχα αμειβόμενα Τάγματα, οι κακόφημες Μ.Κ.Ο.

Στόχος τους, η ιδεολογική διάβρωση και η Αλλαγή της Κοινωνικής Συνείδησης των Αραβικών Λαών και η ιδεολογική προετοιμασία για την Αποδοχή των Ιμπεριαλιστικών Εισβολών, από τους Λαούς της Δύσης.

Ειρήσθω εν παρόδω για τα Λίαν Αυταρχικά καθεστώτα (Μεσαιωνικού Χαρακτήρα) της Σ. Αραβίας και των χωρών του Αραβικού Κόλπου, από τις "ευαίσθητες" Μ.Κ.Ο., ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα Δημοκρατικών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκ μέρους των Ιμπεριαλιστών και διά μέσω των Μ.Κ.Ο. ανασύρονται από την ιστορική μνήμη οι "Σταυροφορίες" με διαφορετικό όμως περιεχόμενο.

Την υπεράσπιση των "Ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και την επιβολή της "Δημοκρατίας".

Οι "Σταυροφορίες" όπως ήδη είναι γνωστό, επέφεραν την Διάλυση του ΙΡΑΚ και της Λιβύης και την δημιουργία των προσφυγικών ροών.



Συνέχεια
http://resaltomag.blogspot.gr/2017/03/blog-post_84.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.