Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Το χορτοφαγικό μπιφτέκι που… ματώνει.

Η Impossible Foods ιδρύθηκε το 2011 από τον βιοχημικό Πάτρικ Μπράουν με στόχο τη δημιουργία ενός «πράσινου» μπέργκερ που να μοιάζει με μπέργκερ κρέατος
Με τραγανή ξεροψημένη εμφάνιση και ζουμερό, ελαφρώς ροζ εσωτερικό, το Impossible Burger μόνο για χορτοφαγικό δεν θα μπορούσε να περάσει! Κι όμως η αμερικανική εταιρεία Impossible Foods κατάφερε να δημιουργήσει ένα "πράσινο" μπιφτέκι, που μοιάζει τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε γεύση με μπιφτέκι κρέατος.

To καλοκαίρι του 2016, το Impossible Burger ξεκίνησε να πωλείται δοκιμαστικά στο εστιατόριο Momofuku Nishi, στη Νέα Υόρκη. Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε αλλά και τη στήριξη που έλαβε από κολοσσούς της Σίλικον Βάλεϊ – όπως π.χ. η Microsoft και η Google – η Impossible Foods ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μετακομίσει σε ένα γιγάντιο εργοστάσιο στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μάλιστα, από το καλοκαίρι του 2017 εκεί θα παράγονται περί τους 450 τόνους χορτοφαγικά μπιφτέκια τον μήνα.




Το ζουμερό Impossible Burger δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα κανονικό μπιφτέκι

Το συστατικό της επιτυχίας

Το Impossible Burger, κατά τον επινοητή του και βιοχημικό Πάτρικ Μπράουν, περιέχει πρωτεΐνες σιταριού, λάδι καρύδας και πατάτα. Το μυστικό όμως που του χαρίζει την αληθοφανή εμφάνιση, μυρωδιά και γεύση κρύβεται στην πλούσια σε σίδηρο μεταλλοπρωτεΐνη αίμη, γνωστή και ως το «αίμα των φυτών». Η συγκεκριμένη κατηγορία μεταλλοπρωτεϊνών εντοπίζεται στο κρέας αλλά και στα φυτά.

«Η αίμη είναι αυτή που κάνει το μπιφτέκι μας να ψήνεται, να μυρίζει, να ματώνει και να έχει την ίδια γεύση με ένα πραγματικό μπέρκερ» αναφέρει η Impossible Foods.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μάαστριχτ στην Ολλανδία, με επικεφαλής τον δρα Μαρκ Ποστ, είχαν ανακοινώσει την ανάπτυξη ενός μπιφτεκιού εργαστηρίου, με βάση λωρίδες από μυϊκό ιστό μόσχου που είχε καλλιεργηθεί στις εγκαταστάσεις τους. Το μπιφτέκι του δοκιμαστικού σωλήνα μάλιστα δοκιμάστηκε από το κοινό, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την ίδια χρονιά στο Λονδίνο.

Τώρα η Impossible Foods με το χορτοφαγικό της μπιφτέκι που... ματώνει, ελπίζει να κερδίσει το τεράστιο καταναλωτικό κοινό που ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή και επιθυμεί κάτι πιο γευστικό από ένα απλό μπιφτέκι λαχανικών.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.