Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 26-3-2017


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το μεσημέρι, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.


Αργά το βράδυ θα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν την Ανατολική Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ . Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι στα νοτιότερα πελάγη σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι σταδιακά στα νοτιότερα πελάγη σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και από τις απογευματινές ώρες τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.