Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΡΗΨΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!!!!





Η Κρήτη σήμερα εκανε το δευτερο βημα. Πιστή στο χρέος να υπερασπιστεί τη θάλασσα και το περιβάλλον της, έφτιαξε μία συμβολική πλωτή ασπίδα κι έστειλε το μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν την υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο, πως δεν σκοπεύει να τους αφήσει ανενόχλητους να παίζουν με το μέλλον της. Χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν το μεσημέρι στα Σφακιά, παρά τις καιρικές συνθήκες που δεν αποδείχτηκαν και τόσο ευνοϊκές και επιβιβάστηκαν σε 60 σκάφη κι ένα επιβατηγό πλοίο που επιστρατεύτηκε για να τους μεταφέρει ανοιχτά της Γαύδου, λίγα μίλια μακρύτερα από το σημείο που σχεδιάζεται να ξεκινήσει η υδρόλυση του χημικού εφιάλτη στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου. Μαζί τους στην κινητοποίηση ήταν το "πλοίο της Γάζας", ο Άη Νικόλας με 15 ακτιβιστές πλήρωμα που ήρθε μετά από 24ωρες ταξίδι στην Κρήτη για να τεθεί στη διάθεση των Κρητικών και του αγώνα τους.
Τη φωνή τους εξάλλου σήμερα, ένωσαν με τους Κρήτες και οι κάτοικοι των Κυθήρων που επίσης κινητοποιούνται για τα χημικά και την υδρόλυση. Η σημερινή κινητοποίηση είχε μεν συμβολικό χαρακτήρα αλλά απώτερος σκοπός της είναι να δείξει στους διεθνείς παράγοντες πως οι Κρητικοί είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν το δίκιο της θάλασσας. Ο τόπος μας δεν παράγει χημικά, δεν εμπορεύεται ουσίες θανάτου και δεν θα ανεχτεί να μολυνθεί από εκείνους που τις διακινούν και τις καταστρέφουν. Ο αγώνας των κρητικών δείχνει ήδη πως έχει αποτελέσματα: θορύβησε τους συντονιστές του "πειράματος της Μεσογείου" κι ήδη κάποιες χώρες παίρνουν αποστάσεις από την ευθύνη του σχεδιασμού. Η Κρήτη θα συνεχίσει μέχρι να δικαιωθεί. Κι αν χρειαστεί -όπως είπαν οι συντονιστές της σημερινής διαμαρτυρίας- την επόμενη φορά ο "στολίσκος" της Κρήτης με τα μικρά πλεούμενα θα βγει στη Μεσόγειο και θα ζητήσει εξηγήσεις για το έγκλημα που σχεδίασαν σε βάρος του τόπου και της θάλασσάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.