Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ???




Θα τολμήσει η ελλαδική Βουλή να κάνει αυτό που έκαναν οι Κύπριοι; Ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισαν να δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα όσων πήραν ρουσφετολογικά
δάνεια με επιτόκια χαριστικά από τις Τράπεζες ή έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό λίγο πριν την κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα που κέρδισαν από την κρίση υπολογίζονται σε 11.000. Στην έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών για τη λειτουργία του κυπριακού τραπεζικού  αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία και να υπάρξει ξεχωριστό κεφάλαιο που  θα αναφέρονται τα ονόματα των πολιτικών προσώπων.

Επίσης σε ξεχωριστούς καταλόγους θα καταγραφούν τα bonus των στελεχών των τραπεζών. Ο κατάλογος προνομιακών δανείων χωρίζεται σε δάνεια που δόθηκαν με επιτόκιο έως 1%, σε δάνεια με επιτόκιο 1%-2%, και σε δάνεια με επιτόκιο 2%-3%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, υπάρχουν περιπτώσεις δανείων με μηδενικό επιτόκιο.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού αποκάλυψε πως εξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι λίγες μέρες πριν το κούρεμα καταθέσεων, εταιρεία συνδεδεμένη με θεσμό του κράτους, έβγαλε στο εξωτερικό 22,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλη εταιρεία έβγαλε συνολικά 24,2 εκατ. δολάρια. Επίσης επιχειρηματίας που έχει κηρυχθεί πτωχεύσας έβγαλε στο εξωτερικό 20 εκατ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.