Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας πρέπει να μεταφερθεί εκτός Ελλάδας


O πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητάει την μεταφορά της πρωτεύουσας από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπιστεί η προκλητικότητα της Τουρκίας, της Αλβανίας και της FYROM.


Οπωσδήποτε, βλέπουμε μια μετατόπιση του Παναγιώτη Ψωμιάδη σε πιο ήπιες απόψεις, αφού πριν από δέκα χρόνια δεν θα ζητούσε μόνο τη μεταφορά της πρωτεύουσας από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη αλλά και τον παράλληλο βομβαρδισμό της Αθήνας.

Δεν λέω, πολύ έξυπνη ιδέα να μεταφέρεις την πρωτεύουσα μιας χρεοκοπημένης και ξεπουλημένης χώρας από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη -αυτό ακριβώς χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή- και ακόμα πιο έξυπνη ιδέα να αντιμετωπίσεις την προκλητικότητα της Τουρκίας κάνοντας πρωτεύουσα της Ελλάδας την Θεσσαλονίκη, την πόλη που γεννήθηκε ο ιδρυτής του τουρκικού κράτους, ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Βέβαια, πάλι καλά που ο Ψωμιάδης δεν πρότεινε την μεταφορά της πρωτεύουσας της Ελλάδας από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη.
Προσπερνάω τον Παναγιώτη Ψωμιάδη -ο οποίος αποθεώθηκε επί χρόνια από τους Θεσσαλονικείς, έκανε καριέρα χωρίζοντας τους Έλληνες σε βόρειους και νότιους, είναι πιο γραφικός και από την Σαντορίνη (αλλά όχι πιο γραφικός από τον Άδωνι Γεωργιάδη), και η παρουσία του μας θυμίζει πώς έφτασε η χώρα στην χρεοκοπία και την κατάρρευση- και έρχομαι στο καυτό θέμα της μεταφοράς της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας δεν πρέπει να μεταφερθεί από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη.
Η πρωτεύουσα της Ελλάδας πρέπει να μεταφερθεί εκτός Ελλάδας.
Από τη στιγμή που η Ελλάδα έγινε και επίσημα προτεκτοράτο, πρέπει να μεταφέρουμε την πρωτεύουσα κάπου αλλού.
Να κάνουμε πρωτεύουσα της Ελλάδας μια πόλη άλλης χώρας που να έχει πολλούς Έλληνες και να ανθίζει ο Ελληνισμός.

Πρέπει να φυγαδεύσουμε την πρωτεύουσα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Όπως φεύγουν οι νέοι Έλληνες στο εξωτερικό και μένουν στην Ελλάδα οι γέροι, οι ανήμποροι, τα κομματόσκυλα και οι καθυστερημένοι, πρέπει να μεταφερθεί στο εξωτερικό και η πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ας ανακηρύξουμε πρωτεύουσα της Ελλάδας μια ευρωπαϊκή πόλη και ας ξεκινήσει από εκεί ο αγώνας για την απελευθέρωση της Ελλάδας.
Μόνο οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να απελευθερώσουν την Ελλάδα· οι ιθαγενείς είναι απασχολημένοι με το να στήνονται στην ουρά για να πάρουν καμιά γκοφρέτα δωρεάν ή για να αγοράσουν κάνα πιστολάκι για τα μαλλιά.
Μεταφορά της πρωτεύουσας της Ελλάδας στο εξωτερικό τώρα!

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.