Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. (VIDEO)



Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. "Η βία υπάρχει. Η βία είναι δίπλα μας. Άλλοτε τη βλέπουμε, άλλοτε είναι κρυφή, καθώς μια γυναίκα δεν τολμάει να μιλήσει..


Οι αριθμοί που περιγράφουν το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών κρύβουν πίσω τους συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες: Το συμβουλευτικό κέντρο στα Άνω Λιόσια έχει χειριστεί, μεταξύ άλλων, υποθέσεις: 42χρονη απόφοιτη Γυμνασίου με τρία παιδιά δεχόταν κακοποίηση πολλά χρόνια μέσα στο γάμο της. Φτάνει στη διαδικασία του διαζυγίου, ο σύζυγος που εργαζόταν, αρνείται να το δώσει, βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλο δικαστικό πόλεμο, πέφτει θύμα βιασμού. Βιασμό μέσα στο γάμο της, υπό την απειλή όπλου και μαχαιριού. Τελικά καταφέρνει να κερδίσει τη δίκη και ο άνδρας της είναι στη φυλακή.

Περιστατικό 18χρονης που δεχόταν σεξουαλική κακοποίηση από τον βιολογικό της πατέρα, για δύο χρόνια. Ο δράστης προφυλακίστηκε. Γυναίκα που έφυγε από το σπίτι της μέσα στη νύχτα και είπε στον άνδρα της ότι πάει να πετάξει σκουπίδια. Έβαλε μέσα σε σακούλα σκουπιδιών το παιδικό καρότσι, πήρε το παιδί της και έφυγε. Πήγε στο συμβουλευτικό κέντρο και στη συνέχεια σε ξενώνα.

Χήρα 70 χρόνων που έχει υποστεί κακοποίηση από τον άνδρα της, δεν είναι ψυχολογικά καλά και πηγαίνει στο συμβουλευτικό κέντρο για στήριξη για όλα αυτά που πέρασε. Είναι γυναίκες απ' όλες τις ηλικίες, ακόμη και φοιτήτριες, «σαν τα κρύα τα νερά, κι έχουν όμως κακοποιητικούς συντρόφους

Το μήνυμα της κ. Πυρρώτη προς μια γυναίκα που έχει υποστεί βία είναι να μην ντρέπεται, να μην κρύβει τι έχει υποστεί: «Να μη σωπαίνει και να μιλάει -να μιλάει! Δεν είναι μόνη. Υπάρχει βοήθεια.


ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.