Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 30-12-2016


Την Παρασκευή 30/12/2016 προβλέπονται παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες, σε Σποράδες, Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Βοιωτία), Εύβοια, Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα), με χιονόνερο ή βροχές στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.


Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα χιονόνερου ή τοπικών χιονοπτώσεων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Ισχυρός παγετός αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, -1 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 4 βαθμούς), 3 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 1 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 11 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και πιθανόν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες και σε παραθαλάσσιες περιοχές περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία δεν ξεπεράσει τους 4 βαθμούς στο κέντρο και τους 0 βαθμούς στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στη συνέχεια.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.