Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

BBC: Αυτή είναι η εξήγηση γιατί πέθαναν μέσα στο 2016 τόσοι πολλοί διάσημοι


Οι θάνατοι διάσημων που καταγράφηκαν εντός του 2016 έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ με πολλούς από εμάς να αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να φεύγουν από τη ζωή τόσοι σταρ μέσα στην ίδια χρονιά. Ποιον να πρωτοθυμηθούμε: τον Ντέιβιντ Μπάουι, τον Αλαν Ρίκμαν, τον Μοχάμεντ Άλι, τη Νάταλι Κολ, τον σύζυγο και ατζέντη της Σελίν Ντιόν, Ρενέ Ανζελίλ, τον Πρινς, τον σπουδαίο τραγουδοποιό, Λέοναρτντ Κοέν, τον Τζορτζ Μάικλ;

Συντάκτης του BBC πήγε τα στοιχεία ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας κάποιες λογικές εξηγήσεις για το μυστήριο «θανατικό» που σημαδεύει το 2016.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός στις νεκρολογίες Νικ Σέρπελ του BBC - που φέτος παραδέχεται ότι είχε τριπλάσια δουλειά από άλλες χρονιές - δίνει την απάντηση μέσα από μια πολύ λογική εξήγηση, την οποία, απ΄ό,τι φαίνεται, θα βρούμε μπροστά μας και την επόμενη και τη μεθεπόμενη χρονιά.

Η λογική εξήγηση είναι, τι άλλο, η ηλικία.

Οι καλλιτέχνες που έγιναν διάσημοι τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, πλησιάζουν ή μπαίνουν πια στα 70 τους. Και είναι κοινώς γνωστό ότι δεν έκαναν και την πιο υγιεινή ζωή.

Την ίδια στιγμή, ο συντάκτης θέτει στο τραπέζι και τον παράγοντα social media. Ο αριθμός των διάσημων καλλιτεχνών είναι πλέον τεράστιος και ο θάνατός τους γίνεται αμέσως γνωστός και μεγάλη είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, οι περισσότεροι pop και rock stars ακόμα και αν διόρθωσαν αργότερα τον τρόπο ζωής τους, τα χρόνια καταχρήσεων μπορεί να τους έχουν κάνει πιο ευάλωτους στον θάνατο.

Σε αυτή τη θεωρία φαίνεται ότι συνηγορεί και πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, η οποία έδειξε ότι οι αστέρες της ροκ και της ποπ πεθαίνουν κατά μέσο όρο 25 χρόνια νωρίτερα από τον μέσο άνθρωπο.

Αν σκεφτεί κανείς ότι για τα επόμενα 10 χρόνια, οι διάσημοι των δεκαετιών του '60 και του '70 θα μπαίνουν πια στα 80 τους αντιλαμβάνεται εύκολα ότι θα έχουμε κι άλλες απώλειες...

http://www.topontiki.gr/article/200257/bbc-ayti-einai-i-exigisi-giati-pethanan-mesa-sto-2016-tosoi-polloi-diasimoi

Lemmy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.