Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Στα ύψη ξανά η αξία του Bitcoin

Η αυξανόμενη τιμή του Bitcoin έχει επίσης τραβήξει την προσοχή των χάκερ: Τον Αύγουστο, το ανταλλακτήριο Bitfinex δέχτηκε μεγάλης κλίμακας επίθεση χάκερ, κατά την οποία θεωρείται πως εκλάπησαν bitcoins συνολικής αξίας 65 εκατ. δολαρίων
Υψηλό τριών ετών σημείωσε η αξία του εικονικού νομίσματος Bitcoin και πλέον ανέρχεται στα 900 δολάρια.

Στις αρχές του 2016, το κάθε νόμισμα άξιζε περίπου 435 δολάρια, αλλά η αξία σημείωσε σταθερή άνοδο μέσα στο έτος. Η πορεία αυτή συνεχίστηκε, παρά τις τακτικές επιθέσεις από χάκερ κατά ανταλλακτηρίων, με αποτέλεσμα την κλοπή ποσών σε κάποιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το BBC, ειδικοί εκτιμούν πως η άνοδος της αξίας του συνδέεται με τη μείωση της αξίας του κινεζικού γουάν, η οποία έχει πέσει περίπου κατά 7% μέσα στο 2016. Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών συναλλαγών νομίσματος λαμβάνει χώρα στην Κίνα, καθώς επιτρέπει να «παρακάμπτονται» οι νόμοι της χώρας σχετικά με το τι ποσά δικαιούνται να αλλάξουν σε συνάλλαγμα οι πολίτες.

Επίσης, θεωρείται πως σημαντικό ρόλο παίζει η πολιτική αβεβαιότητα σε διεθνές επίπεδο, καθώς οι κινήσεις της ινδικής κυβέρνησης για τον έλεγχο των συναλλαγών με χαρτονομίσματα.

Η αυξανόμενη τιμή του Bitcoin έχει επίσης τραβήξει την προσοχή των χάκερ: Τον Αύγουστο, το ανταλλακτήριο Bitfinex δέχτηκε μεγάλης κλίμακας επίθεση χάκερ, κατά την οποία θεωρείται πως εκλάπησαν bitcoins συνολικής αξίας 65 εκατ. δολαρίων. Όταν έγινε γνωστό αυτό, σημειώθηκε πτώση της αξίας κατά 10%.

Το εικονικό νόμισμα δεν έχει παρόλα αυτά φτάσει ακόμα τα επίπεδα των τελών του 2013, όταν η αξία του κάθε νομίσματος είχε ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια. Αυτή τη στιγμή θεωρείται πως η αξία όλων των bitcoins που βρίσκονται σε κυκλοφορία ξεπερνά τα 14 δισ. δολάρια.

http://www.naftemporiki.gr/story/1187126/sta-upsi-ksana-i-aksia-tou-bitcoin

Lemmy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.