Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πως είναι η ζωή χωρίς καφέ και αλκοόλ για 2 χρόνια


Ο νεοϋορκέζος Tobias αποφάσισε πριν από 27 μήνες να κόψει από τη διατροφή του τον καφέ και το αλκοόλ, θέλοντας να δει τι αλλαγές θα επιφέρει η απόφασή του στη ζωή του. Πριν από λίγο καιρό, αποφάσισε να γράψει για την εμπειρία του, δημοσιεύοντας το προσωπικό του ημερολόγιο:Για την εξοικονόμηση χρημάτων

«Τα κοκτέιλ είναι ακριβά στη Νέα Υόρκη και εγώ συνήθως έπινα 2-3 κοκτέιλ μετά τη δουλειά, όπως συνηθίζουν πολλοί εργαζόμενοι. Κόβοντας το αλκοόλ, εξοικονομούσα 1.000 δολάρια το μήνα».

Λιγότερο κουτσομπολιό

«Συνειδητοποίησα ότι ο καφές και το ποτό συνοδεύονταν από κουτσομπολιό με την παρέα μου. Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή να πηγαίνω έξω με τους φίλους μου και λόγω του νέου μου διαιτολογίου να μην μπορώ να πιω ποτό ή καφέ. Ήταν ενοχλητική για όλους μας, η συνεχή μου άρνηση. Όταν πήγαινα πάντως, άντεχα περίπου μία ώρα στην παρέα τους, νηφάλιος. Έπειτα έφευγα για να μην μπω στον πειρασμό. Συνειδητοποίησα ότι πολλές φιλίες ήταν βασισμένες μόνο στο ποτό και στο κουτσομπολιό που γινόταν».

Ποιότητα ύπνου

«Σημαντική αλλαγή που παρατήρησα ήταν πόσο καλύτερη έγινε η ποιότητα του ύπνου μου».

Λιγότερο στρες

«Συνειδητοποίησα ότι η κατανάλωση καφέ, αύξανε τα επίπεδα άγχους μου. Η απαλλαγή από την καφεΐνη με έχει κάνει πιο χαλαρό, πιο ήρεμο. Πλέον δεν έχω καμία όρεξη να ξαναπιώ καφέ. Αυτό που επίσης κατάλαβα ήταν ότι η πρόταση «πάμε για ένα καφέ» ήταν πιο πολύ προτροπή για κοινωνική δραστηριότητα παρά διάθεση για να πιω καφέ».

2 σχόλια:

  1. το αλκοολ το εχω κοψει καπου στο 2001 , γενικα ποτε δεν μου αρεσε σαν γευση, μου αρεσε ομως και μου αρεσει να φτιαχνω το κεφαλι μου . οποτε εψαξα και κατεληξα στα απαγορευμενα ποτα που εχουν και καποιο νοημα και δεν προκαλουνε την καταντια της μεθης .
    το πιο δυσκολο ειναι να αρνεισαι στις παρεες , γιατι δεν ειναι και πολλοι γυρω μου που να παιρνουν αποφασεις. οπου τους βγαλει το κυμα ειναι οι περισσοτεροι , οποτε αντε να τους εξηγησεις το ολο στορυ γιατι κατεληξες εκει , συνηθως το περιγραφω με τον απολογισμο καποιον τροχαιων ατυχηματων και πως θα μπορουσαν να ειχαν καταληξει μοιραια.

    επειδη γενικα εχω μια εντυπωση πως ακομη και το πιο αγνο φαγητο , αν τρωγεται καθημερινα για μεγαλο χρονικο διαστημα , κατι θα προκαλεσει .ειμαι υπερ της αποψεωες οτι η πιο υγιεινη διατροφη ειναι το τι φυτρωνει γυρω μας και τον καιρο που φυτρωνει (δεν το κανω , αλλα εχω και εγω την αποψη μου οπως ολοι :p ). ο καφες λοιπον ειναι μια συνηθεια και μια εξαρτηση . ας πουμε ανακαλυψα απο νωρις πως οταν αρχισα να πινω καφε καθημερινα , οταν δεν επινα εντος καποιου χρονικου διαστηματος , με επιανε στερητικο συνδρομο , πονοκεφαλος στην περιπτωση μου . και αυτο συν το οτι ειναι καθημερινη συνηθεια με εχει ανησυχησει λιγο .
    τωρα πλεον ειναι καπου στα 24 χρονια που πινω καφε καθημερινα . εχω καποιες εντερικες διαταραχες που πιστευω οτι εχουν σχεση με τον καφε , οχι τιποτα το ανησυχητικο ουτε το οδυνηρο , αλλα ειναι μια δυσλειτουργια που με εχει βαλει σε απορια στο τι μπορει να την προκαλει .

    παντως ειναι μια καλη ιδεα να αξιολογησουμε και να ξεχωρισουμε τις συνηθειες μας απο τις αναγκες μας. τι πραγματικα μας γεμιζει και τι μας αδειαζει (και ας φαινονται περιστασιακα οι ρολοι αντιστροφοι ) .
    πως θα ειμαστε χρησιμοι πρωτιστως στους εαυτους μας και οχι ερμαια της καθε εποχιακης μοδας . γιατι ειναι ενα παραπονο μου αυτο , οτι μιλαμε για μυθικα εργα και σεναρια χωρις να ειμαστε σε θεση να ταισουμε τους εαυτους μας οπως κανουν ολα τα αλλα ενηλικα πλασματα αυτου του κοσμου .
    για να φαμε στο σημερα πρεπει να κανουμε καποιες τελετες και λειτουργιες που δεν εχουμε καμια ουσιαστικη επαφη με το θεμα διατροφη. πληρως αποσυνδεδεμενοι με την φυσικη μας υποσταση . και δεν λεω , πλακα εχει , αλλα οταν η φυση απαιτησει να χρησιμοποιησουμε τα δωρα που μας προικισε για να φτασουμε στο να υπαρχουμε ως το σημερα θα ψοφησουμε σαν ψεκασμενα εντομα προσπαθωντας να ακολουθησουμε τις τελετουργικες λειτουργιες του ψηφιδωτου κοσμου που εχουμε φτιαξει.

    ειναι πολλα συμπιεσμενα στα παραπανω ,καλη αποκρυπτογραφηση ! :D)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα... ωραία όλα όσα διάβασα, φυσικά και έχουμε χάσει την επαφή με την φύση χρόνια τώρα αλλά γενικότερα τα έχουμε παίξει σε πολλά επίπεδα για να μην πω σε όλα και με κράξουν ο καφές είναι μία απόλαυση και δεν βλέπω τον λόγο γιατί "πρέπει" για κάποιους λόγους να τον στερηθούμε εκτός και αν μας κάνει το νευρικό μας σύστημα να παίζει την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν... https://www.youtube.com/watch?v=iOmq1UX3oY8 δεν λέω ότι το λές εσύ γενικά μιλώντας. Τώρα περί ψεκάσματος νομίζω χρόνια προσπαθούμε να επιβιώσουμε από κάθε λογής αφύσικα πράγματα που δεν έχουν τέλος. Και εκτός από ψεκασμένα έντομα να την σκαπουλάρουμε και από την πνευματική αποχαύνωση...

      Διαγραφή

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.