Τελευταίες Αναρτήσεις

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Οι Σκανδιναβοί είναι οι ευτυχέστεροι στον κόσμο.


Σε όλες τις έρευνες που δημοσιεύονται για το πού κατοικούν οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες, η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία καταλαμβάνουν θέσεις μέσα στην πρώτη δεκάδα. Οι Σκανδιναβοί ακολουθούν ένα σύνολο κανόνων, χάρη στους οποίους απολαμβάνουν τη ζωή κάθε μέρα. Ποιο είναι το μυστικό για την ευτυχία σύμφωνα με τους Σκανδιναβούς;


Σεμνότητα και σεβασμός στους άλλους

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες τους οποίους ακολουθούν οι Σκανδιναβοί και έχουν φτάσει την ευτυχία. Εσύ;


Δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι είσαι κάτι το ιδιαίτερο
Δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι είσαι καλύτερος από τους άλλους
Δεν πρέπει να πιστεύεις ότι είσαι πιο έξυπνος από τους άλλους
Δεν πρέπει να πιστεύεις ότι ξέρεις περισσότερα από άλλους
Δεν πρέπει να πιστεύεις ότι είσαι πιο σημαντικός από τους άλλους
Δεν πρέπει να γελάς σε βάρος των άλλων
Δεν πρέπει να πιστεύεις ότι κανείς δεν νοιάζεται για σένα
Ισορροπία μεταξύ της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
Οι Σκανδιναβοί ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνει κανείς χρόνο στην οικογένειά. Στη Δανία, συγκεκριμένα, δεν εργάζονται υπερωρίες. Στη Σουηδία, το καθημερινό ωράριο εργασίας ανέρχεται στις 6 ώρες, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ευτυχία των ανθρώπων. Οι οικογένειες πηγαίνουν συχνά έξω στο πάρκο, αθλούνται, και κάνουν πολλά ταξίδια.

Οικογενειακές συγκεντρώσεις μέσα από την καρδιά τους
Οι Σκανδιναβοί, δίνουν μεγάλη σημασία στην αξία της οικογένειας, γι’ αυτό και για εκείνους οι οικογενειακές συγκεντρώσεις δεν αποτελούν αγγαρεία, τις κάνουν μέσα από την καρδιά τους και δεν τις θεωρούν υποχρέωση.

Ρεαλιστικές προσδοκίες
Στο βιβλίο της, «Ευτυχισμένος ως Δανός», η Malene Rydahl εξηγεί ποια είναι τα κλειδιά για την ευτυχία των Σκανδιναβών. Ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά για να ζουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή, είναι η δυνατότητα να διατυπώνουν ρεαλιστικές προσδοκίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματούν να ονειρεύονται και να θέτουν φιλόδοξους στόχους!

by Αντικλείδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Η προτιμηση μας ειναι τα Eλληνικά και όχι τα greeklish.

Δημοσιευουμε κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη.