Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Κατά κεφαλήν εισόδημα 700 δολάρια, χορηγία στην Άρσεναλ 34 εκατ. ευρώ


Μπορεί η Ρουάντα να είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη με το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα να είναι μόλις 700 δολάρια, όμως αυτό δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να πληρώσει 34 εκατομμύρια ευρώ για να διαφημίσει τη χώρα στην φανέλα της Άρσεναλ.

Η εν λόγω δαπανηρή συμφωνία έχει προκαλέσει τροφή για συζήτηση και σχόλια τόσο στη Ρουάντα όσο και στη Βρετανία, καθώ οι επικριτές της κυβέρνησης θεωρούν σπατάλη κρατικών πόρων την κίνηση αυτή, ενώ οι υποστηρικτές κάνουν λόγο για μία συμφωνία που θα έχει άμεσες θετικές συνέπειες στον τουρισμό.

Τα επόμενα τρία χρόνια η Ρουάντα θα πρέπει να καταβάλει στην Άρσεναλ 34 εκατ. ευρώ με αντάλλαγμα την αναγραφή της φράσης «Επισκεφθείτε τη Ρουάντα» στο αριστερό μανίκι της φανέλας των ποδοσφαιριστών των Κανονιέρηδων.

Ο Πολ Καγκάμε, ο οποίος είναι πρόεδρος της χώρας για περίπου τόσα χρόνια όσα ο... Αρσέν Βενγκέρ ήταν προπονητής των «Κανονιέρηδων», είναι δηλωμένος οπαδός της ομάδας του Λονδίνου και δεν το έχει κρύψει ποτέ.

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που ασκούν κριτική στην ηγεσία της χώρας, καθώς πίσω από τη χορηγία στην Άρσεναλ βλέπουν έναν αυταρχικό ηγέτη ο οποίος είναι επικεφαλής μίας από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου και σπαταλά δημόσιο χρήμα για ένα προσωπικό του πάθος.

Απαντώντας στην κριτική ο υφυπουργός Εξωτερικών Ολιβιέ Ντουχουνγκιρέχε σημείωσε ότι «Οι χώρες που δίνουν αναπτυξιακή βοήθεια στη Ρουάντα δεν έχουν λόγο να διαμαρτυρηθούν, καθώς η χορηγία θα πληρωθεί μέσω των εσόδων από την αύξηση του τουρισμού» για να προσθέσει «Το λογότυπο, "Επισκεφθείτε τη Ρουάντα" στις φανέλες της Άρσεναλ, έχει ως στόχο να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και να βοηθήσει τη Ρουάντα να γίνει ανεξάρτητη από την αναπτυξιακή βοήθεια».

Παράλληλα, η επικεφαλής της αναπτυξιακής εταιρείας της Ρουάντα, Κλερ Ακαμάζι, υπερασπίστηκε τη σύμβαση ως επένδυση στο μέλλον. «Όσο πιο πολλά κερδίσει η Ρουάντα τον τουρισμό, τόσα περισσότερα μπορούμε να επενδύσουμε στους ανθρώπους μας», τόνισε.

Επικρίσεις, πάντως, υπήρξαν και από Βρετανούς βουλευτές.

Ο τουρισμός είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές συναλλάγματος για τη Ρουάντα, ειδικά στις περιοχές όπου ζουν οι γορίλες. Ωστόσο, η Ρουάντα - που έζησε τον τρόμο μιας εθνοτικής γενοκτονίας το 1994 - εξακολουθεί να είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον αντίστοιχο δείκτη των Ηνωμένων Εθνών, η Ρουάντα κατατάσσεται στην 159η θέση από τις 188 χώρες μέλη του ΟΗΕ.

http://www.efsyn.gr/arthro/aep-700-dolaria-horigia-stin-arsenal-34-ekat-eyro
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.