Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Σε ισχύ τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας


Σε ισχύ τέθηκαν τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως άρθρο που ενεργοποιεί τη σχετική διάταξη (ΦΕΚ Α84/15/5/201 – Άρθρο 144).

Η ρύθμιση αφορά περίπου 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους αδυνατώντας να πληρώσουν τα τεκμήρια διαβίωσης ή τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης αν το όχημά τους κινείται από κινητήρα με κυβισμό από 1.929 κ.εκ. και άνω και δεν έχει κλείσει 10 χρόνια από τη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε στην ΕΕ.

Το κόστος των μηνιαίων τελών υπολογίζεται ως εξής:

α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας

β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2018 συν 2/12 ετήσιων τελών.

http://www.efsyn.gr/arthro/se-ishy-ta-meiomena-teli-kykloforias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.