Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Μέρος του χρέους προς τη ΔΕΗ εξόφλησαν τα ΕΛΤΑ


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία απέδωσαν 22,5 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ αποδίδοντας μεγάλο μέρος του ποσού που συσσωρεύτηκε από την είσπραξη των λογαριασμών, με τα χρήματα να προέρχονται από μέρος οφειλών του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση των ΕΛΤΑ, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση άλλων 22,5 εκατομμυρίων για την καταβολή μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και των υπόλοιπων οφειλομένων από λογαριασμούς στη ΔΕΗ.

Όπως σημειώνει η «Εφ.Συν. (βλ. «Λύση-πακέτο για τα χρέη των ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ», 19.05.2018), η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τέλος σε αντίστοιχες καθυστερήσεις πληρωμών με την ψήφιση του Ν. 4537/2018, ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου.

Με τις νέες ρυθμίσεις δημιουργείται αυτόνομος λογαριασμός είσπραξης πληρωμών που παρέχονται από τα ΕΛΤΑ για λογαριασμό τρίτων, όπως δημοσίων επιχειρήσεων, ΟΤΑ, ασφαλιστικών φορέων και προστίμων οδικής κυκλοφορίας.

Με αυτόν τον τρόπο, τα χρήματα θα μεταφέρονται αμέσως μέσω συστήματος ΔΙΑΣ στους οργανισμούς και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα, όπως συνέβη τον τελευταίο χρόνο με τη ΔΕΗ, να παρακρατούνται τα ποσά και να καθυστερήσει η αποπληρωμή τους.

Ο νέος νόμος αυστηροποιεί το πλαίσιο λειτουργίας όλων των ιδρυμάτων πληρωμών, ενώ καθορίζει συγκεκριμένο πλαίσιο ελέγχου τους από την Τράπεζα της Ελλάδος.

http://www.efsyn.gr/arthro/meros-toy-hreoys-pros-ti-dei-exoflisan-ta-elta
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.