Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Πως να ανοίγετε τα μπλοκαρισμένα site στο ίντερνετ


Σε πολλές χώρες του κόσμου οι κυβερνήσεις απαγορεύουν την πρόσβαση των πολιτών τους σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες του διαδικτύου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Τουρκία του Ερντογάν χρησιμοποιήθηκε η ίδια ακριβώς μέθοδος (μέσω DNS) για το μπλοκάρισμα συγκεκριμένων site που εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα.
Για την περίπτωση λοιπόν που βρεθείτε σε κάποιο αυταρχικό καθεστώς, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές για να παρακάμψετε την κρατική λογοκρισία.

Για το λόγο αυτό αναδημοσιεύουμε κείμενο από την σελίδα
roussos.cc το οποίο περιλαμβάνει σχετικές οδηγίες:

Το παρόν κείμενο είναι μια απόπειρα καταγραφής τεχνικών μεθόδων και εργαλείων παράκαμψης της λογοκρισίας που επιβάλλεται από διάφορες κρατικές επιτροπές και τις οποίες υποχρεώνονται να εφαρμόσουν οι ελληνικοί πάροχοι internet. Πριν από περίπου δύο χρόνια
έγραψα ένα post για τον κίνδυνο να δημιουργηθεί μια επιτροπή λογοκρισίας στο όνομα της προάσπισης δικαιωμάτων πνευματική ιδιοκτησίας. Αυτό που τόνιζα τότε:

Αυτό που περιγράφει ο νόμος είναι τη σύσταση μια επιτροπής με την απόλυτη εξουσία και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία δικαστική απόφαση να διατάσσει τους παρόχους να μπλοκάρουν ένα website από το ελληνικό internet.

Από τότε μέχρι σήμερα αυτό που μεσολάβησε είναι πως ο νόμος τελικά ψηφίστηκε με ελάχιστες τροποποιήσεις στα επίμαχα σημεία. Και οι όποιες τροποποιήσεις ήταν μάλλον προς το χειρότερο, καθώς η
επιτροπή που συστάθηκε τελικώς έχει λιγότερα μέλη και μόνο με εκπροσώπους οργανισμών (ΟΠΙ, ΕΕΤΤ, ΑΠΔΠΧ), αντί για 5μελής και με συμμετοχή δικαστικών, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη. Η συγκεκριμένη επιτρόπή (ΕΔΠΠΙ), πρακτικά κινείται στα χνάρια της επιτροπής παιγνίων (ΕΕΠΠ), που λειτουργεί επίσης ως επιτροπή λογοκρισίας σε ένα διαφορετικό πεδίο.

Συνέχεια

https://info-war.gr/pos-na-anoigete-ta-mplokarismena-site-sto-internet/
 

1 σχόλιο:

  1. Really very happy to say, your post is very interesting to read. I never stop myself to say something about it. You’re doing a great job. Keep it up
    Download free Hd wallpapers for pc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.