Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Rage Against the Machine x The Ummah Chroma – Killing In Thy Name


Ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα τις φυλετικές διακρίσεις έχει κάνει αίσθηση τις τελευταίες ημέρες στο youtube, προϊόν της συνεργασίας των Rage Against The Machine με την γνωστή καλλιτεχνική κολλεκτίβα The Ummah Chroma.Ο λόγος για το "Killing In Thy Name", το οποίο έχει ως μουσικό χαλί, φυσικά, το "Killing In The Name" και καταγράφει την προσπάθεια ενός καθηγητή να ενημερώσει μια ομάδα παιδιών για το αμαρτωλό παρελθόν των ΗΠΑ, αναφορικά με την καταπίεση των μειονοτήτων.

 

"Όσα ακολουθούν είναι καταγραφή αληθινών γεγονότων. Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μια έξοδο κινδύνου από τον μύθο της λευκότητας, αλλά και μια πηγή ανακάλυψης. Τα παιδιά βλέπουν τα πάντα, να θυμάστε" είναι το μήνυμα κατά την έναρξη του ντοκιμαντέρ.

Σχετικά με το ντοκιμαντέρ ο ντράμερ του συγκροτήματος σχολιάζει "δεν θα υπήρχε η μουσική μας χωρίς την πολιτική πίσω από αυτή. Σε μια συναυλία, εάν ξυπνήσουμε κάτι σε ένα παιδί και ξεκινήσει να αλλάζει μέσα του, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούν να πετύχουν οι Rage Against The Machine".

 via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.