Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Επιστήμονας της NASA: Είμαστε εντός χρονικού ορίου για καταστροφή από κομήτη


Επιστήμονας της NASA, ο δόκτωρ Τζόζεφ Νουθ, υποστήριξε πρόσφατα, ότι η Γη κινδυνεύει από «καταστροφή μεγάλης κλίμακας» από πτώση κομήτη και ότι στατιστικά ένα τέτοιο περιστατικό δεν είναι πλέον καθόλου απίθανο.
Μιλώντας σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ, ο Νουθ υποστήριξε ότι έχει παρατηρηθεί ότι κομήτες και αστεροειδείς που προκαλούν μεγάλες καταστροφές μέχρι και εξαφάνιση της ζωής στη Γη έχουν την τάση να χτυπούν τον πλανήτη σε διαστήματα 50 ως 60 εκατομμυρίων χρόνων.
Σημείωσε, δε, ότι το τελευταίο τέτοιο περιστατικό στη Γη συνέβη πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια και εξαφάνισε τους δεινόσαυρους, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι πλέον υπάρχει το χρονικό «παράθυρο» για αντίστοιχο περιστατικό.
Ο Νουθ σημείωσε ότι το 2014 ένας κομήτης πέρασε επικίνδυνα κοντά στον Άρη και ότι η παρουσία του διαπιστώθηκε μόλις 22 μήνες πριν το πέρασμα, τονίζοντας ότι αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στη Γη, δεν θα υπήρχε χρόνος για προετοιμασία.
Μάλιστα, πρότεινε η NASA να κατασκευάσει ένα σύστημα άμυνας για το ενδεχόμενο να υπάρξει κίνδυνος από αστρικό σώμα για τη Γη, ενώ και άλλοι επιστήμονες συμφωνούν και έχουν προτείνει την κατασκευή διαστημοπολοίου τα οποίο θα έπληττε τον κομήτη/αστεροειδή με πυρηνικά όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.