Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΓΕΝΑΡΗ 2015


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που ο ελληνικός λαός «άνοιξε» μια ιστορική σελίδα αναδεικνύοντας τον αντιμνημονιακό, τότε, ΣΥΡΙΖΑ, σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας μια αριστερής κυβέρνησης με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τις οποίες επέβαλαν οι δανειστές, με την αρωγή των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου από το 2010 και μετά.
Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά, το καλοκαίρι του ίδιου έτους, ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε τις ελπίδες του λαού, παραχάραξε σε ταπεινωτικό ΝΑΙ το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το ηχηρό και περήφανο «ΟΧΙ» και συμφώνησε με τους «οικονομικούς δολοφόνους», με τη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, το καταστροφικό για το λαό και την χώρα 3ο μνημόνιο.

Στην συνθηκολόγηση αυτή αντιστάθηκαν και αποχώρησαν Υπουργοί, βουλευτές και χιλιάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που έμειναν πιστά σε αξίες, αρχές και δεσμεύσεις απέναντι στον λαό, συγκροτώντας, στη συνέχεια, μαζί με άλλες δυνάμεις του αριστερού χώρου, τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.).

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και την τραγωδία που βιώνει η κοινωνία.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό ο πρωθυπουργός να γιορτάζει μια επέτειο, όπως αυτήν της λαϊκής εντολής της 25ης Γενάρη, την οποία πρόδωσε και ξεπούλησε με τον πλέον ωμό και αδίστακτο τρόπο για να προχωρήσει στην ταπεινωτική συνθηκολόγηση του μνημονίου.

Η προδοσία Τσίπρα, όμως, δεν έβαλε τέλος στα όνειρα και τις επιδιώξεις του ελληνικού λαού για κατάργηση των μνημονίων, ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και χάραξη μιας νέας πορείας δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η ΛΑ.Ε. διατηρεί ζωντανή την ιστορική ευκαιρία, που έδωσε ο λαός, για την ανατροπή των ασκούμενων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της διαρκούς φτωχοποίησης. Μέσα από τη συγκρότηση ενός ευρύτατου πολιτικού, κινηματικού μετώπου όλων των αριστερών, δημοκρατικών και πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να φέρει μια μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή και να στείλει όσους πρόδωσαν την ελπίδα του και όλο το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο στο περιθώριο της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.