Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Στα χέρια των άλλων


Είναι προφανές πως η τύχη της Ελλάδας εξαρτάται από την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξαρτάται από τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και πιθανώς Ιταλία. Δηλαδή, η Ελλάδα περιμένει. Καταρρέει μέρα με τη μέρα εφτά χρόνια τώρα αλλά περιμένει.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς ουσιαστικά με την Γερμανία η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung γραφει πως «Στο τέλος, θα μείνει μια πικρή αλήθεια, ότι η Ελλάδα είναι χώρα που οι άλλοι αποφασίζουν γι αυτήν».

Δηλαδή, η Ελλάδα είναι μια χώρα που βασίζεται στην καλοσύνη των ξένων.

Βέβαια, οι ξένοι έχουν τα συμφέροντα των δικών τους χωρών.

Κανείς δεν κρύβει πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε δημοκρατία, ούτε κυρίαρχο κράτος, αλλά στο εσωτερικό της χώρας αυτή η πικρή αλήθεια δεν λέγεται.

Ενώ η χώρα παραδόθηκε και ξεπουλήθηκε από τις ελληνικές κυβερνήσεις -με την ανοχή και την απάθεια της πλειοψηφίας των πολιτών-, στο εσωτερικό οι πολιτικοί συνεχίζουν να προσποιούνται πως παίρνουν αποφάσεις, πως έχουν λύσεις και άλλα τέτοια, τα οποία απευθύνονται σε καθυστερημένους.

Προφανώς, υπάρχουν πολλοί καθυστερημένοι Έλληνες.

Αν δεν υπήρχαν, δεν θα είχε φτάσει η χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Αφού η Ελλάδα είναι μια χώρα για την οποία αποφασίζουν άλλοι, μπορούμε να κάτσουμε να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν για τις ζωές μας.

Οι μέχρι τώρα αποφάσεις τους δεν επιτρέπουν και πολλή αισιοδοξία αλλά μπορεί να τους πιάσουν ξαφνικά οι καλοσύνες.

Κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε με μια ωραιότατη στάση πληρωμών, για να δείξουμε πως είμαστε κι εμείς εδώ.

Καλό είναι να θυμίζεις πού και πού στους άλλους πως είσαι κι εσύ εδώ.

Επίσης, καλό είναι να μην αφήνεις την τύχη σου στα χέρια των άλλων.

Αλλά, επειδή αυτά τα γράφω για χιλιοστή φορά, υποθέτω πως δεν έχουν κανένα νόημα.

Καλά να περνάτε. pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.