Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Σοκ στο Eurogroup για την Ελλάδα: Ολοι οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα. "Έλα πες την αλήθεια", έπεσες από τα σύννεφα!


Το ιδιαίτερα ανησυχητικό για την ελληνική πλευρά είναι ότι "έχασε" και τον τελευταίο "σύμμαχό" της, την Κομισιόν η οποία συντάσσεται με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και του Σόιμπλε για νομοθέτηση μέτρων από τώρα για την περίοδο μετά το μνημόνιο, από το 2018 και μετά.


Η κυβερνηση σε όλους τους τόνους  και δια του ίδιου του Πρωθυπουργού  έχει προειδοποιήσει ότι δεν προτίθεται να θεσμοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα.


(Κάτι μας θυμίζει) Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι.

Ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι:

1. Είναι αδιαπραγμάτευτη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.


2. Απαιτείται συνολική συμφωνία για να κλείσει η αξιολόγηση.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους η "καρδιά" του προβλήματος έγκειται στο κατά πόσο η υπεραπόδοση εσόδων του 2016 έχει δομικά χαρακτηριστικά  αν είναι δηλαδή επαναλαμβανόμενη ή περιστασιακή.


3. Ζητούν να θεσμοθετηθούν μέτρα για μετά το 2018 σε πεδία τα οποία εξειδίκευσαν: Τα εργασιακά, την φορολογία (ύψος αφορολόγητου) και τις συντάξεις.


4. Απέφυγαν να πουν πότε θα επιστρέψουν τα κλιμάκια στην Αθήνα
«Τα δύσκολα έχουν μείνει για το τέλος είπε ο Ντάισελμπλουμ ο οποίος πάντως όταν ρωτήθηκε για πόσα χρόνια πρέπει η Ελλάδα να διατηρεί πλεόνασμα 3,5% απάντησε διπλωματικά: «Μεσοπρόθεσμα πρέπει να είναι 3,5%».

"Η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε"...
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.