Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 28-1-2017


Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Λίγες βροχές μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία από -5 έως 8, στην Ήπειρο από -2 έως 11 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 0 έως 12, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -2 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 0-2 έως 6 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 7 με 8 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.