Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 27-1-2017


Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 περιμένουμε λίγες βροχές ή χιονόνερο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με λίγα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα έως και τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο, φαινόμενα που πολύ γρήγορα θα σταματήσουν.


Από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με ηλιοφάνεια. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως 1 βαθμό, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 6 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 6, στην Ήπειρο από -2 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 10, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 7 βαθμούς, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 0 έως 5 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους σχεδόν μέτριους.

Στην Αττική έως και τις πρωινές ώρες περιμένουμε νεφώσεις με λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.